دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه دیدگاه وسیع سردار سلیمانی فرای چارچوبهای قومی، مذهبی و اقلیمی بود گفت: سردار سلیمانی نه یک فرد، بلکه یک مدرسه بود.
وی افزود: مساله وحدت در مسیر تحقق تمدن اسلامی از دروسی بود که شهید سلیمانی از امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری الهام گرفت و معتقد بود امت اسلامی نمیتواند بدون وحدت به تمدن اسلامی دست یابد.
حجتالاسلام شهریاری گفت: امام خمینی (ره) جمهوری اسلامی ایران را تاسیس و طرح تربیتی را پیادهسازی کرد؛ از این طرح نسلی برخاست که همه چیز از جمله مقابله با قدرتهای استکباری و تروریستی را از منظر الهی میدیدند و این از شاخصههای مدرسه امام خمینی (ره) بود که پس از ایشان، به دست رهبر معظم انقلاب ادامه پیدا کرد.
وی افزود: شهید قاسم سلیمانی از برجستهترین دانشآموختگان این مدرسه بود و ایمان داشت که وعده خداوند تحقق مییابد.
شهریاری گفت اضافه کرد: جهان پیوسته شاهد مواضع او در بحرانها و سختیها بود، در جنگ سی و سه روزه در قلب میدان بود و محاصره رژیم صهیونیستی را در هم شکست و همگان را غافلگیر کرد و این ثمره ایمان و در قید و بند شهرت و مقام نبودن اوست.
وی اظهار داشت: تلاش برای کسب دانش بیشتر، از دیگر شاخصههای شهید سلیمانی بود؛ به ذخیره علمی که داشت اکتفا نمیکرد و پیوسته در حال آموختن و فهم حقیقت در مورد ایران و منطقه و جهان بود، استعداد خوبی در تحلیل وقایع و آثار آن داشت و هرکجا میرفت. سعی میکرد، یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی در آنجا تأسیس کند؛ در فهم مسائل بصیرت و فهم دقیقی داشت و تنها به درسهای نظری اکتفا نمیکرد.
شهریاری گفت: چنانکه میدانید جمهوری اسلامی از ابتدای تأسیس با چالشهای بسیار و بحرانهای سیاسی و امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و ... مواجه بوده، اما شهید سلیمانی با مهارت همه اینها را مدیریت میکرد و کشور را از خطرها مصون نگه میداشت و از توطئههای دشمنان و متجاوزان حفظ میکرد؛ به شخصه و با گامهای خود برای مقابله با بحرانها به میدان میآمد.
وی ادامه داد: جهان، مواضع قهرمانانه او را در کردستان عراق که در محاصره داعش بود دید، در شرایطی که گروهها و احزاب کردی دچار اختلاف شده بودند؛ اختلاف بین گروهها را حل کرد که پس از آن موفقیتهای خوبی علیه داعش در این منطقه به دست آمد و همه اینها حاصل درایت و شناخت سردار از شرایط منطقه و شجاعت فوق العاده ایشان در حل بحرانها بود.
دبیرکل مجمع تقریب خاطرنشان کرد: او دیدگاه وسیعی داشت که فرای چارچوبهای قومی و مذهبی و اقلیمی و ... بود و هدف او نجات انسان از ظلم و ستم و دشمنی بود؛ برای دفاع از شیعه جنگید، همان گونه که برای دفاع از اهل سنت جنگید و از عرب و کرد و مسلمان و مسیحی و ایزدی دفاع کرد.
وی اضافه کرد: همه به اخلاص او اطمینان داشتند؛ اسماعیل هنیه در سخنانی سه بار تکرار کرد که قاسم سلیمانی شهید قدس است و این نشان از اخلاص بسیار زیاد سردار شهید سلیمانی نسبت به مسأله فلسطین داشت.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: مساله وحدت در مسیر تحقق تمدن اسلامی از دروسی بود که شهید سلیمانی از امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری الهام گرفته بود و معتقد بود، امت اسلام نمیتواند بدون وحدت به تمدن اسلامی دست یابد.
وی اضافه کرد: روح مقاومت و بیداری اسلامی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حال گسترش است، با انواع حملات نظامی و اقتصادی و رسانهای و ... مواجه شده، اما این حملات با شکست روبرو شد. به همین دلیل، به اقدامات تروریستی به اسم اسلام روی آوردند و گروهها و کشورهای مقاومت را هدف قرار دادند و در پی بدنام کردن اسلام برآمدند.
شهریاری ادامه داد: داعش و امثال آن را پدید آوردند و آنها را از لحاظ مالی و تسلیحاتی تأمین کردند و خطرناکترین حمله را به اسلام و مسلمین کردند. در میان تشدید این پدیده در عراق و سوریه و امتداد منطقهای و جهانی آن، نیروهای مقاومت برای مقابله با آن به پا خاستند، که شهید سلیمانی در طلیعه این جبهه بود و پس از فداکاریهای زیاد پایان این گروه رو اعلام کرد؛ ایمان شهید سیلمانی و وسعت دید او و قدرت برنامه ریزی اش سهم زیادی در تحقق این پیروزیها داشت. سلیمانی نه یک فرد بلکه یک مدرسه بود که امیدوارم راه او ادامه یابد.