معاون بهزیستی خوزستان:طرح ارتقاءشناختی، رفتاری در ۱۰محله آسیب خیز خوزستان در حال اجرا است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون توسعه امور پیشگیری بهزیستی خوزستان در کارگاه منطقهای تربیت مربی که از ۱۲ لغایت ۱۵ دیماه با حضور تسهیلگران طرحهای اجتماع محور بهزیستی استانهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان و چهارمحال و بختیاری در سالن جلسات مجتمع فتح المبین بهزیستی اهواز برگزار شد، از اجرای طرح ارتقاءشناختی رفتاری در ۱۰محله آسیب خیز خوزستان خبر داد.
علی حسن زاده گفت: ارتقای سطح سلامت روان یکی از ضروریات هر جامعهای است و ازگروههای اجتماعی که نیازمند توجه ویژه و برنامههای پیشگیرانه در این زمینه اند اقشار ساکن در محلههای حاشیهای هستند.
وی افزود: این اقشار از آسیب خیزترین و چالش برانگیزترین گروههادر زمینه آسیبهای اجتماعی همچون سوء مصرف مواد و خرید و فروش آن، سرقت و انواع آسیبهای دیگرهستند.
حسن زاده تصریح کرد: برنامهی آموزش مهارتهای شناختی، رفتاری برنامهای پیشگیرانه و ارتقایی است و در این برنامه آموزش به منظور ارتقای سطح بهداشت روان و پیشگیری از آسیبهای روانی، اجتماعی تهیه و اجرا میشود.
معاون توسعه امور پیشگیری بهزیستی خوزستان، هدف اصلی این طرح را ارتقا توانمندی شناختی رفتاری از طریق اجرای جلسات آموزشی است تا افراد محلات آسیب خیز علاوه بر کسب تواناییهای حرفهای – شغلی، مهارتهای زندگی را نیز فرا بگیرند، مهارتهایی که به آنها کمک میکند، بتوانند هم در مورد خود، هم در مورد انسانهای دیگر و کل اجتماع به شکلی بالغانه و موثر عمل کنند.
وی افزود: بسته آموزشی سازمان بهزیستی در این طرح شامل مهارتهایی همچون خودآگاهی، ارتباط موثر، تفکر نقاد و شناخت هیجانها و راههای مدیریت آن است.
علی حسن زاده یادآور شد: در اجرای این طرح اهداف کلانی، چون ارتقای مهارتهای روانی، اجتماعی در گروههای آسیب پذیر، پیشگیری از اعتیاد در گروههای آسیب پذیر و تغییر در نگرش موسسات خیریهای که فقط به نیازهای اساسی این گروه مخاطب توجه دارند را مد نظر است.
وی در پایان افزود:این طرح در ۵ شهرستان شامل اهواز، آبادان، بندر ماهشهر، شوش و رامهرمز و در۱۰ محله آسیب خیز در حال اجرا ست که تاکنون ۳۵۰ نفر از ساکنین این مناطق آموزشهای لازم را دریافت کرده اند.