۱۵۰ هکتار از مراتع مازندران امسال با استفاده از گیاهان مرتعی و دارویی بذرکاری و کپه کاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رئیس اداره امور مراتع حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری گفت: عمده مراتع استان جزء مراتع ییلاقی است و از این مراتع نه تنها دامداران بومی استان استفاده میکنند بلکه در فصل تابستان دامدارانی از استانهای همجوار سمنان، تهران و البرز مرکزی نیز از این مراتع استفاده میکنند.
نعمتالله کوهستانی افزود: از آغاز امسال تاکنون با مشارکت خود دامداران، حدود ۱۵۰ هکتار از مراتع استان، با استفاده از گیاهان مرتعی و گیاهان دارویی، بذرکاری و کپه کاری شده است و این میزان سطح تا پایان سال افزایش مییابد.
او گفت: برای جبران کمبود علوفه در فصل زمستان و غیرچرایی و کاهش فشار به مراتع ییلاقی با توجه به شرایط نامناسب مراتع قشلاقی، طرح تبدیل دیمزارهای کم بازده به علوفه کاری در دست اجرا است.
رئیس اداره امور مراتع حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، ادامه داد: در این طرح، با در اختیار گذاشتن بذر رایگان و مشاورههای فنی به دامداران و کشاورزان دارای اراضی کم بازده و بلااستفاده، علوفه کاری صورت میگیرد.
کوهستانی گفت: اجرای این طرح هم یک درآمد اقتصادی را برای دامداران و کشاورزان در پی دارد و هم بخشی از علوفه مورد نیاز استان از این طریق، تامین میشود.
او با بیان اینکه بحث تهیه طرحهای تلفیقی یا همان مرتعداری چند منظوره از برنامههای در دست انجام سالیان اخیر است افزود: هم اکنون در کنار تداوم این روند اگر مرتعی دارای پتانسیلهای دیگری نظیر گیاهان دارویی باشد آن را در زمره طرحهای مرتعداری میگنجانیم و پتانسیلهای این مراتع را احیا و تقویت میکنیم.
کوهستانی گفت: در استان مازندران از یک طرف دارای مراتع جلگهای هستیم که متاسفانه بیشتر سطح این مراتع به اراضی زراعی و باغی تبدیل شدند و تنها لکههایی از این مراتع باقی است که بزرگترین آن، شبه جزیره میانکاله است که حفظ این مرتع دارای اهمیت بسیاری است.
رئیس اداره امور مراتع حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، افزود: در کتار میانکاله ما در استان دارای لکههای با وسعت ۵ تا ۱۰ هکتار هستیم که عمدتا به صورت چمنزار هستند که متاسفانه این مراتع کم نظیر نظیر در حال تخریب و تبدیل هستند که باید همت بلندی برای حفظ این مراتع شکل گیرد.
او گفت: ما در مراتع ییلاقی به دلیل وجود کوه دماوند، البرز مرکزی و مراتع هیرکانی دارای پوشش گیاهی منحصر به فردی هستیم که باید برای حفظ این مناطق و گونههای آندمیک یا بومزاد تلاش وافری صورت دهیم.