فوق تخصص گوارش و کبد، ۲۰ درصد از مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی گوارش را مبتلایان به کبد چرب اعلام کرد
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، "محمد طاهر" در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما درباره کبد چرب گفت: شناسایی کبد چرب در سالهای گذشته به راحتی امکان پذیر نبود، اما تغییر سبک زندگی که شامل تحرک کمتر و تغییر در رژیم غذایی است، مهمترین عامل افزایش میزان کبدچرب در زندگی امروزی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال، که آیا گیاهخواران نیز به کبد چرب مبتلا میشوند؟ گفت: گیاهخواران نیز اگر تحرک لازم را در زندگی نداشته باشند، به کبد چرب مبتلا خواهند شد.
"محمد طاهر" ورزش را راهی برای مبتلا نشدن به کبد چرب یا کم شدن میزان کبد چرب معرفی کرد و گفت: از بین بیماران مراجعه کننده به درمانگاه ها، فقط ۵ درصد افراد لاغر مبتلا به کبد چرب هستند، البته پیشآگهی درمان این افراد مشکلتر است و فقط ورزش و تحرک کافی درمانگر آنها خواهد بود.
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: آزمایش خونی که بتواند کبد چرب را تشخیص دهد، وجود ندارد، راه تشخیص کبد چرب، انجام سونوگرافی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال، که چه نوع ورزشی در بهبود کبد چرب موثر است؟، گفت: انجام ورزشهای کششی، قدرتی و همچنین ورزشهای هوازی، میزان کبد چرب را کاهش میدهند، اما کاهش التهاب و فیبروز در کبد چرب پیشرفته، بیشتر با ورزشهای هوازی امکان پذیر است، مانند: پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری و شنا، زیرا در این نوع ورزش ها، ضربان قلب بیش از ۲۰ درصد پایه بالا میرود.
"محمد طاهر" تاکید کرد: یکی از علل کبد چرب پیشرفته که فرد را به سمت فیبروز و نارسایی حاد کبد میبرد، کاهش وزن خیلی سریع است و کاهش وزن ماهانهای که بیش از ۱۰ درصد کل وزن فرد باشد، او را به سمت کبد چرب سوق میدهد؛ بهترین و سالمترین کاهش وزن، کاهش وزن ماهانه، ۵ درصد از کل وزن بدن است.
این استاد دانشگاه بهترین اقدام برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب را تغییر سبک زندگی دانست که قسمتی از این سبک، به مصرف مواد غذایی سالم برمی گردد و گفت: مصرف پروتئینها برای کبد چرب ضرری ندارند، البته مصرف چربی گوشت به خصوص نوع قرمز آن، مضر است.
برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش میشود.