معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، با کمک کارگزاران فناوری خود در تلاش است تا شرکتها را به تولید محصولات فناورانه و خلاقانه در عرصه کشاورزی تشویق و نیازهای صنعتگران را تامین کند.
بر همین اساس با کمک کارگزاران شبکه فن بازار ملی تاکنون توانسته از ۱۲۳ محصول فناورانهای که آمادگی ورود به بازار عرضه را داشتند؛ حمایت و زمینه فروش این محصولات به بازار را فراهم کند، تولیداتی که در این زیستبوم معرفی میشوند تا بازار تقاضا از ظرفیت آنها برای رفع نیازهای خود بهره بگیرد. محصولاتی که توسط ۳۶ شرکت دانشبنیان و فناور عرضه شده و خلاقیت و نوآوری را به فناوری پیوند دادهاند.
پیشبینیها از این موضوع حکایت دارد که تا چند سال آینده شاهد یک انقلاب بزرگ در صنعت کشاورزی خواهیم بود. هرچند که این جریان نوگرایی در صنعت کشاورزی آغاز شده، اما هنوز تا دگرگونی واقعی و فناورانه این عرصه راه زیادی مانده است. تحولاتی که با کمک فناوریهایی، چون رباتها، سنسورها، سیستمهای آبیاری و کوددهی، اینترنت اشیا و ... رخ داده و صنعت کشاورزی را به سمت و سوی هوشمند شدن سوق داده است.
این روند در ایران نیز سالها است که آغاز شده، اما سرعت بروز تحولات چندان بالا نیست و هنوز این صنعت با شیوههای سنتی و پیشین خود اداره میشود. این در حالی است که اگر از دگرگونیها و تحولات فناورانه در این عرصه استقبال نکنیم؛ به زودی در تامین محصولات کشاورزی با مشکلات عدیده و جدی مواجه خواهیم شد. مشکلاتی که میتواند تامین غذای سالم و دسترسی به نیازهای اولیه مردم را هم با، اما و اگرهای جدی مواجه کند.
همین هشدارها و اعلام نیازها؛ معاونت علمی را به استفاده از ظرفیت و توان دانشبنیانها برای تحقق این هدف ترغیب کرد.
بر همین اساس با کمک کارگزاران فناوری خود در تلاش است تا هم شرکتها را به تولید محصولات فناورانه و خلاقانه در عرصه کشاورزی تشویق و هم نیازهای صنعتگران را تامین کند.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان برای انجام این کار از توان بیش از ۵۰ کارگزار فناوری استفاده و با معرفی ۱۲۳ محصول تولید شده در حوزه کشاورزی؛ اتصال این محصولات به تقاضا را تسهیل کرد. این کار در کنار تسریع روند تجاریسازی این محصولات، بازار بومی تولیدات کاربردی و ایرانساخت را هم تامین و وابستگی به بازارهای ناپایدار بینالمللی را کاهش میدهد.
بنابر اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، محصولاتی همچون «سامانه جامع کنترل و مدیریت یکپارچه پارس کارن»، «دستگاههای صنعتی فریز درایر (خشک کن انجمادی)»، «تولید انواع کودهای آلی و معدنی به صورت جامد و مایع»، «دستگاه ضد رسوب الکترونیک»، «دیوار سبز زنده هوشمند»، «سامانه هوشمند ضد سرمازدگی باغات»، «مدل چاهک معکوس» و ... که میتوانند نیازهای صنعتگران این حوزه را تامین کنند.