استفاده از گوشتهای تولید شده در آزمایشگاه، از نظر فنی جایگزینی امیدوار کننده و سازگار با محیط زیست نسبت به گوشت واقعی دام هستند.
این گوشت مصنوعی با استفاده از سلولهای بنیادی ماهیچهای حیوانی که در آزمایشگاه رشد میکنند، تولید شده و با انتقال مواد مغذی و ایجاد بافت و ساختار، محیط را برای سلولها بهبود میبخشد. بدون این رویکرد، گوشت به احتمال زیاد شبیه پوره سیب زمینی گلولهای میشود.
محققان این تیم پژوهشی اعلام کردند: داربستهای منحصر به فردی را میتوان با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی در حال ظهور به نام چاپ الکتروهیدرودینامیک EHD ایجاد کرد که کیفیت و هزینه تولید گوشت آزمایشگاهی را کاهش میدهد. این داربستها بخشی از فرآوردههای گوشتی میشوند، بنابراین باید خودشان خوراکی باشند و معمولاً با استفاده از محصولات حیوانی مانند ژلاتین و کلاژن یا مواد مصنوعی ساخته میشوند. این موضوع باعث افزایش هزینههای تولید گوشت مصنوعی در جهان شده و ایجاد یک روش مقرون به صرفهتر برای ایجاد جوهرهای خوراکی برای چاپ، یک قدم بزرگ برای تولید گوشت پرورشی خواهد بود.
محققان این تیم مطالعاتی معتقدند:غلات دور ریخته شده میتواند جایگزین ارزان تری برای تولید گوشت ایجاد کند. در این مطالعه، محققان جوهر گیاهی خوراکی را که از ضایعات مواد غذایی مانند پوسته غلات به دست میآید، تولید کردند. این جوهر زیستی جدید قادر است به طور کامل در محصولات گوشتی جذب شده و تولید آن ارزان است.
نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه شیان جیائوتنگ لیورپول، چین، در این رابطه گفت: ما جوهر گیاهی خود را برای فناوری چاپ سه بعدی بهینه کرده ایم تا بتوانیم داربستها را چاپ و سلولهای بنیادی عضلانی را روی آنها قرار دهیم. این سلولها میتوانند با ساختار داربست رشد کنند و ما از چغندر برای رنگ کردن گوشت رشد یافته استفاده میکنیم تا ظاهری شبیه گوشت معمولی به آن بدهیم.
در حال حاضر، یکی از دلایل اصلی گرانی گوشتهای مصنوعی و پرورشی، محیط مغذی سلولهای ماهیچهای است که هنوز از پروتئینهای حیوانی تولید میشوند. در آینده، اگر بتوان عصارههای گیاهی مناسبی برای تامین مواد مغذی پیدا کرد، باعث کاهش بیشتر هزینه گوشت پرورشی و مقرون به صرفهتر شدن آن خواهد شد.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Advanced Materials منتشر شده است.