کاهش سایز مرغ به منظور افزایش کیفیت، کاهش مصرف نهادههای خوراکی و کاهش هزینه تولید انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت:کاهش سن جوجه از ۴۳ روزگی به ۳۸ روزگی ضریب تبدیل را از ۲ و یک دهم به یک و هفت دهم کاهش خواهد داد.
ایرج آصفی در جلسه کارگروه تولید مرغ سایز با اشاره به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تشکیل کمیته تخصصی تولید مرغ سایز در استانها گفت: این سیاست با توجه به بازارپسندی، عدم کشش بازار کنونی با توجه به واحدهای مرغداری فعال، نیاز به صادرات جهت فعال ماندن واحدهای مرغداری اتخاذ شده است.
وی افزود: افزایش کیفیت، کاهش مصرف نهادههای خوراکی، کاهش هزینه تولید از اهداف مهم این طرح است.
آصفی با اشاره به کارهایی که در چند سال اخیر در خصوص توسعه مرغ نژاد آرین در سطح کشور در حال انجام است تصریح کرد: بیشترین وزن مرغ نژاد آرین که در ۳۸ تا ۴۰ روزگی بدست میآید ۲ کیلوگرم میباشد در حالیکه وزن استاندارد مرغ در بازارهای جهانی یک کیلو و صد گرم تا یک کیلو و ۲۰۰ گرم میباشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر هزینه تولید مرغ مادر و گوشتی افزایش یافته و یکی از راه حل این مشکل صادرات است که استان خوزستان با توجه به موقعیت مرزی که با کشورعراق دارد میتواند از این فرصت استفاده نماید.
آصفی با اشاره به راه اندازی سامانه هوشمند ظرف هفتههای آینده اظهار داشت: میزان جوجه ریزی متناسب با نیاز استان از این طریق قابل کنترل خواهد بود.