به رغم پایان یافتن محدودیتهای مربوط به کرونا در چین، فعالیت صنایع این کشور شاهد سیری نزولی است.
براساس این گزارش، کاهش میزان فعالیت در واحدهای صنعتی برای سومین ماه متوالی سیر نزولی را دنبال کرده است.
دولت چین بیشتر تدابیری را که برای مقابله با همه گیری کووید-۱۹ به کار بسته بود، از روز هفتم دسامبر لغو کرد. این تدابیر باعث شده بود تا مردم چین از سال ۲۰۲۰ در برابر ویروس محافظت شوند.
این سیاست سختگیرانه، موسوم به کووید صفر که تا حد زیادی کشور را از بقیه کشورها منزوی کرده بود، ضربه سختی به دومین اقتصاد بزرگ جهان وارد کرد.
اما اینک، به دلیل پایان یافتن محدودیت ها، شمار مبتلایان به شدت افزایش یافته است و این موضوع باعث کاهش فعالیت کارخانجات شده است.
اداره ملی آمار چین اعلام کرد در ماه دسامبر، شاخص مدیران خرید (PMI) که بازتاب سلامت در صنعت کشور است، به ۴۷ واحد رسیده است. این در حالی است که شاخص مدیران خرید در ماه قبل ۴۸ واحد بود.
رسیدن شاخص مدیران خرید به زیر ۵۰ نشان دهنده آن است که جامعه اقتصادی کشور دچار رکود در بخش فعالیت شده است. این در حالی است که از ماه سپتامبر گذشته، این شاخص هیچگاه در محدوده مثبت قرار نگرفت.
ژائو چینگه، از مدیران اداره ملی آمار چین، در بیانیهی این نهاد دولتی اعلام کرد: «همه گیری کوید-۱۹ تأثیر قابل توجهی بر فرایند تولید و تقاضای شرکت ها، حضور کارکنان، بخش تدارکات و همچنین توزیع شرکتها داشته است».
راهبرد موسوم به «کووید صفر» مبتنی بر آزمایشهای غربالگری عمومی، نظارت دقیق بر رفت و آمد مردم و همچنین قرنطینه کردن افرادی بود که آزمایش آنان مثبت تعیین میشد.
مجموعه این اقدامات که منجر به تعطیلی غیرمنتظره کارخانهها شد، زنجیره تامین را مختل کرد و برخی از شرکتها را به تعطیلی دائمی کشاند.
از سوی دیگر، شاخص مدیران خرید در بخشهای غیر تولیدی، که شامل بخش خدمات و ساخت و ساز میشود نیز در ماه دسامبر به ۴۱.۶ واحد رسید. این شاخص در ماه نوامبر ۴۶.۷ ثبت شده بود.
افت شاخصهای اقتصادی در چین در حالی رخ میدهد که دولت این کشور رشد اقتصادی نزدیک به ۵.۵ درصد را در سال ۲۰۲۲ هدف قرار داده بود. این رقم در سال قبل، ۸.۱ بود.
تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۲ قرار است در ماه ژانویه ۲۰۲۳ اعلام شود.