گروهی از فناوران ایرانی حوزه پزشکی و مهندسی موفق به ساخت نمونههای فیزیکی شدند که هم جراحیهای پیچیده را آسان میکند و هم میتواند جایگزین مولاژهای (مدلهای آناتومی) پزشکی و حتی جسد باشد.
محمدصادق توللی افزود: این نمونهها برای جراحی و پیش از عمل استفاده میشود تا جراح درک بهتری از وضعیت بیمار داشته باشد؛ مثلا برای بیمار خردسال مبتلا به بدفرمی جمجمه یا فرد بزرگسالی که تصادف کرده بود، از روی سی تی اسکن آنها ناحیه مد نظر جراحی را به نمونه قابل لمس تبدیل کردیم. برای این کار ابتدا با نرمافزار نمونه طراحی و بعد با چاپگر سهبعدی ساخته میشود. این کار کمک میکند مدت زمان جراحی، خونریزی هنگام عمل و مشکلات ناخواسته کاهش یابد؛ زیرا جراح با دید بهتری جراحی میکند.
وی ادامه داد: حتی وقتی بیمار به شکل سرپایی به پزشک مراجعه کند، نمونه کمک میکند خود بیمار متوجه باشد چه جراحی باید انجام شود و در روند درمان بهتر همکاری میکند.
همچنین غیر از نمونههایی که برای جراحی میسازیم، نمونههای آموزشی نیز بسته به نظر استادان این رشته طراحی و ساخته میشود. برای این نمونهها بر اساس نظر استاد مربوط، ناحیه خاصی را بزرگنمایی میکنیم و بعد از برشهای مختلف آن را میسازیم.
آقای توللی تاکید کرد: این نمونهها در ضمن مکمل یا جایگزین خوبی برای مولاژهای (مدلهای آناتومی) پزشکی به خصوص جسدها هستند. جسد قیمت بالایی دارد و دسترسی به آن هم در بازار کم است. این نمونهها با قیمت پایینتر در اختیار دانشگاهها در رشتههای پزشکی قرار میگیرد، ضمن اینکه خدمات پس از فروش و ضمانتهای محصول را انجام میدهیم و، چون در ایران هستیم، همه نوع خدمات را راحت به مشتریها ارائه میدهیم.
عضو هیاتعلمی دانشگاه شیراز در مورد افراد شاغل در این شرکت نیز گفت: اکنون ۲ نفر به شکل استخدام تماموقت و تعدادی مشاور علمی؛ از جمله جراح مغز و اعصاب و دانش آموخته دکترای پلیمر با ما همکاری می کنند و بعد از پایان هر نمونهای خروجی را جراح مغز و اعصاب هم بررسی و تایید میکند.
وی در مورد استفاده از وامهای ارائه شده برای شرکتهای دانش بنیان نیز گفت: از ابتدا برنامه اقتصادی را طوری طراحی کرده بودیم که تامین مالی شخصی بود و سراغ وامها نرفتیم. همه موارد را با سرمایه گذاری شخصی جلو بردیم، ولی در برنامه توسعه قصد داریم از وامهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نواوری و شکوفایی استفاده کنیم.
توللی افزود: شرکتهای دانشبنیانی که به تازگی دانشبنیان شده اند در زمینه مباحث قانونی، مالیات، بیمه و آشنایی با قوانین و مواجهه با قوانین بازار معمولا مشکلات زیادی دارند و توانایی این شرکتها به اندازهای نیست که حسابدار و مشاور حقوقی دستکم در مراحل اولیه جذب کنند. اگر ساختاری باشد که در بحث برنامه ریزی مالی و حسابداری به شرکتهای دانش بنیان نوپا کمک کند، سریعتر جلو میروند. البته برخی شتاب دهندهها این خدمات را ارائه میدهند، ولی کافی نیست.
ساخت سامانه آزمون غیرمخرب اتصالات الکتروفیوژنی و دستگاه توپک سرد برای شست و شوی خطوط تولید مواد غذایی از دیگر فعالیتهای شرکت دانش بنیان نرگس فناوران فارس است و در حال حاضر با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، سه زیرمجموعه نرگس سازه، نرگس طب و نرگس آرا را راه اندازی کرده است.