میوه خوشمزهای که ظاهرا خراب و سیاه شده، ولی میتواند فشار خون و قند خون را تنظیم میکند
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، خواص و فواید باور نکردنی موز سیاه شده که دور می اندازیدخیلی زیاد است . نقاط سیاه روی موزهای سالم دارای نوعی پروتئین است که به کاهش رشد سلولهای تومور و سرطان کمک میکند. موزها میزان زیادی فیبر دارند که برای حفظ سلامت بدن مفید است. موزهای ظاهرا خراب و سیاه شده بیش از موزهای سالم و زرد رنگ خاصیت دارند.
موزهای لکه دار سیاه مملو از پتاسیم هستند که به طرز معجزه آسایی برای سلامت قلب موثر است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک میکند و میتواند در جلوگیری از سکته و حملات قلبی اثر زیادی داشته باشد.
نقاط سیاه روی موزهای سالم دارای نوعی پروتئین است که به کاهش رشد سلولهای تومور و سرطان کمک میکند. موزها میزان زیادی فیبر دارند، افزون بر این دارای فیبر بیشتری هستند که برای حفظ سلامت بدن مفید است.
بیشتر بخوانید؛ آشنایی با مواد غذایی موثر برای کنترل اشتها
علاوه بر اینها؛ موز یک میوه بسیار انرژیک است. میزان زیادی کربن و آب دارد وغنی از کالری است و پتاسیم موجود در آن قند خون را نیز تنظیم میکند. و همچنین موز در کاهش سوزش معده، حالت ترش کردن و رفلاکس موثر است. پتاسیم بالای موجود در آن حالت اسیدی معده را با افزایش سطح (پ. هاش) خون خنثی میکند.
موز حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام تریپتوفان است که به تقویت حافظه کمک میکند. علاوه بر این خوردن موز باعث تولید سروتونین میشود که باعث تقویت روحیه شده انسان را از حالت افسردگی در میآورد و این خاصیت در موزهای سیاه بیشتر است.
به دلیل میزان بالای فیبری که موز دارد، بسیار در فرایند هضم غذا موثر است. همچنین به دلیل داشتن پکتین (کربوهیدراتی محلول در آب که در برخی میوههای رسیده وجود دارد) موجب درست کار کردن سیستم گوارش میشود.
به دلیل غنی بودن موز از ویتامینهای گروه ب، خوردن موز میتواند بعضی از این احساسات و حالات روحی و عصبی را مهار کند و همچنین به دلیل داشتن مقدار فراوان پتاسیم میتواند در کنترل قند خون که یکی از دلایل استرس و حالات عصبی است، بسیار کمک کننده باشد.