خبرنگار ان بی سی اعلام کرد: در حالی که تورم در آمریکا رو به افزایش است، بهای انسولین در این کشور همچنان با فاصله بسیار زیاد، بیشترین رقم در جهان است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونی آمریکایی ان بی سی در گزارشی به قیمت زیاد انسولین در آمریکا و مشکلات بیماران مبتلا به دیابت در این کشور پرداخت و اعلام کرد، برای بیماران دیابتی مزیتی برای خرید انسولین ماهانه در نظر گرفته شده است که شامل حدود ۲۱ میلیون دیابتی نمیشود.
بر اساس «قانون کاهش تورم» آمریکا، بیماران دیابتی برای خرید ماهانه انسولین خود حداکثر باید ۳۵ دلار در ماه بپردازند، اما این مزیت تنها برای کسانی قابل اجرا است که تحت پوشش «خدمات پزشکی» قرار داشته باشند. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، بیش از ۲۱ میلیون نفر تحت پوشش این قانون قرار نمیگیرند. این افراد مجبور خواهند بود سالانه دهها هزار دلار بابت خرید انسولین هزینه کنند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در خصوص افزایش هشدار آمیز و شدید بیماری دیابت در دهههای آینده در میان آمریکاییهای کمتر از ۲۰ سال هشدار داده است. درمان این بیماری با استفاده از انسولین ممکن است بسیار پرهزینه باشد. ما در برنامه «تاثیرات جانبی» به بررسی این موضوع پرداخته ایم که با وجود تعیین سقف هزینه برای خرید انسولین در سال جدید، هنوز هم دهها میلیون نفر مشمول این مزیت نمیشوند.
خبرنگار این شبکه در ادامه، گفت: اگر «اوون گیبسون» و «توماس گیبسون» را که برادر هستند، در حال بازی با توپ ببینید، هرگز حدس نخواهید زد که جیبهای آنها همیشه پر از دارو است. این موضوع درباره یک آمریکایی از هر ۱۰ آمریکایی که به بیماری دیابت (قند خون) مبتلا است، مصداق دارد. باز کردن در یخچال در آشپزخانه برای این افراد یادآوری همیشگی است مبنی بر این که ادامه زندگی و تزریق انسولین، هزینهای سرسام آور بر آنها تحمیل میکند.
خبرنگار پرسید: به نظر میرسد این دارو جدید باشد؟
گیبسون، پسر مبتلا به دیابت گفت: نه، این دارو هرگز تغییری نکرده است. این دارو یک قرن پیش به قیمت یک دلار فروخته میشد. از آن زمان تاکنون، اوضاع بسیار تغییر کرده است؛ اوضاع بهتر نشده است، بلکه قیمت این دارو بیشتر شده است.
خبرنگار افزود: در حالی که تورم در آمریکا رو به افزایش است، بهای انسولین در این کشور همچنان با فاصله بسیار زیاد، بیشترین رقم در جهان است.
چاک هندرسون، مدیر اجرایی انجمن دیابت آمریکا گفت: ما قطعا شاهدیم که افراد مبتلا به دیابت میزان انسولین مصرفی خود را بیش از هر زمان دیگری جیره بندی میکنند.
خبرنگار پرسید: این کار تا چه اندازه خطرناک است؟
هندرسون گفت: این کار به شکلی باورنکردنی خطرناک است. در این جریان با جان مردم سر و کار دارید.
خبرنگار ان بی سی افزود: از سالها پیش، برخی از مردم به آن سوی مرز میرفتند تا انسولین را در کشورهایی مانند مکزیک خریداری کنند. ما در سال ۲۰۱۹ این گروه را همراهی کردیم. اما امسال این امیدواری وجود دارد که این شرایط در نهایت به واسطه «قانون کاهش تورم» تغییر پیدا کند. یکی از موضوعات این قانون، تعیین سقف سراسری در کشور برای هزینه ماهانهای است که بیماران بابت خرید انسولین پرداخت میکنند.
وی افزود: زمانی که این قانون در ماه ژانویه اجرایی شود، محدودیت ۳۵ دلار در ماه برای پولی که بیماران ماهانه از جیب خود برای خرید انسولین پرداخت میکنند، اعمال خواهد شد. اما این مزیت تنها برای افرادی وجود خواهد داشت که تحت پوشش حمایتهای پزشکی هستند. اما برادران گیبسون، جزء ۲۱ میلیون نفری هستند که بر اساس برآوردهای صورت گرفته مشمول این قانون نمیشوند.
خبرنگار پرسید: زمانی که درباره قانون کاهش تورم شنیدید و متوجه شدید این مزیت محدودیت سنی دارد، چه احساسی داشتید؟
آنماری گیبسون، مادر برادران گیبسون گفت: من بسیار عصبانی ام. این کار، طاقت فرسا است. ما امید داشتیم اکنون شاهد تغییری باشیم. اما من اکنون احساس میکنم از ما سوء استفاده شده است. ما گزینه دیگری نداریم. ما به طور متوسط در هر سال، بیش از ۲۰ هزار دلار (بابت خرید انسولین) هزینه میکنیم.
خبرنگار گفت: شما در هر سال بیش از ۲۰ هزار دلار از جیبتان هزینه میکنید و باز هم میگویید خوش شانس هستید، زیرا از بیمه برخوردار هستید.
آنماری گیبسون گفت: شرایط ما میتوانست بدتر از این هم باشد. ما از بیمه برخورداریم. اما افرادی هستند که از این مزیت برخوردار نیستند. این شرایط میتواند واقعا ترسناک باشد. زیرا این گونه افراد، باید تصمیمهای دشواری بگیرند. آنها باید تصمیم بگیرند که انسولین بخرند، یا اجاره خانه شان را پرداخت کنند. این شرایط برای ما هم چندان دور نخواهد بود.
خبرنگار این شبکه تلویزیونی در پایان گفت: این شرایط، ترسی دائمی است که میلیونها خانواده دیگر (در آمریکا) که با دیابت سر و کار دارند، هر روز با آن روبرو هستند.