شرکت «گلوبال دیتا» در گزارشی اعلام کرد؛ رباتها کاربردهای مختلفی در صنعت نفت و گاز دارند و به موتور محرک در این صنعت تبدیل خواهند شد.
در مرحله طراحی و برنامهریزی یک پروژه نفت و گاز، رباتها میتوانند برای اجرای نظارتهای هوایی یا بررسیهای زمینشناختی و لرزهنگاری در جریان کار اکتشافی مورد استفاده قرار گیرند. پهپادهای هوایی یا زیرآبی نیز بسته به موقعیت پروژه و الزامات کاری میتوانند بکار گرفته شوند.
بنا بر اعلام «گلوبال دیتا»، اتوماسیون یک مزیت مهم رباتیک است که موجب بهبودهایی در زمینههای کارایی و ایمنی میشود. اتوماسیون امکان کارهای زیادی را در زمینه بازرسی و نگهداری و همزمان ارسال دادههای فیدبک برای کمک به محدود کردن هزینههای عملیاتی فراهم میسازد.
در این گزارش آمده است؛ انتظار میرود پیشرفتها در زمینه رباتهای مدولار و قابل سفارشی کردن به استفاده بیشتر از رباتیک در صنعت نفت و گاز منجر شود. این موسسه در گزارش خود با عنوان «رباتیک در نفت و گاز» خاطرنشان کرد که هر چند رباتیک به مدت چند دهه بخشی از صنعت نفت و گاز بوده است، اما افزایش دیجیتالیزه شدن و ادغام با هوش مصنوعی، محاسبات ابری (cloud computing) و اینترنت اشیاء به متنوع شدن کاربرد ربات در این صنعت کمک کرده است.
براساس پیش بینی گلوبال دیتا، صنعت رباتیک در سال ۲۰۲۱ ارزشی معادل ۵۲.۹ میلیارد دلار داشت و تا سال ۲۰۳۰ به ۵۶۸ میلیارد دلار خواهد رسید و نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) ۳۰ درصد را ثبت میکند. رباتها موتور رشد صنعت خواهند بود و بخش نفت و گاز از موارد استفاده در حال ظهور سود زیادی خواهد برد.
پیش بینی میشود حجم موارد استفاده از رباتیک در صنعت نفت و گاز همزمان با دیجیتالی شدن به سرعت رشد کند.
انتظار میرود رباتهای صنعتی با پشتیبانی تحلیلی از فناوریهای دیجیتال، به ستون اصلی صنعت نفت و گاز، بهویژه در بخش بالادست تبدیل شوند.