به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامه عصر مقاومت رادیو مقاومت گفت : ۹ دی ، یکی از افتخار آمیزترین روزهای ملی ایران است.
سوال: امروز مصادف است با یوم الله نهم دیماه و یک روزی که در تاریخ انقلاب اسلامی ایران ثبت شد اگر ۹ دی را نه بعنوان یک روز بلکه بعنوان یک راهبرد و یک فرهنگ تلقی کنیم که موجب قدرتمند شدن انقلاب و البته تضعیف برنامههای دشمن میشود این موضوع چطور باید تبیین شود برای نسل جدید و نسل آینده ما؟
محمدحسنی: همانطور که فرمودید ۹ دی در میان روزهای سال ملت ایران یکی از برجستهترین و ممتازترین و افتخار آمیزترین روزهای ملی ما است. روز ۹ دی در حقیقت ملت ایران گوهر ایمان و وفاداری خودش را نسبت به آرمان امامین انقلاب، شهدا و ارزشهای اسلامی نشان دادند و نشان دادند که پای انقلاب تا آخر کار هستند و هر چه لازم باشد در راه پاسداری از ارزشهای انقلاب و اسلام، فدا خواهند کرد. ۹ دی روزی بود که مردم آمدند و ثابت کردند که حقیقتا این مردم اهل کوفه نیستند تا علی زمان شان تنها بماند، ۹ دی باطل السحر تمام فتنه گریها و دشمنیها و بدخواهیهای دستگاه استکبار جهانی بود. در نهم دی استکبار جهانی به این نتیجه رسید که تلاش هایش در براندازی به نتیجه نخواهد رسید و محاسباتشان در ارتباط با ملت ایران کاملا غلط بوده است و انشاالله که بتوانیم همچنان در مکتب ۹ دی به وظایف انقلابی خودمان عمل کنیم.
سوال: رخداد ۹ دی و این بستر تبیین گرانه ۹ دی در عرصه کنونی کشور از جمله مقابله با اغتشاشات اخیر و تلاشهای براندازانه دشمن چطور باید همچنان بعنوان یک نقشه راه همه مردم قرار بگیرد در سطوح مختلف؟
محمدحسنی: این موضوع جهاد تبیین همین ماموریت را پی میگیرد، حضرت آقا فرمودند ما در شرایطی قرار گرفته ایم که جهاد تبیین برای ملت ایران هم یک واجب قطعی و هم یک واجب فوری است. منظور از جهاد تبیین انتقال فرهنگ مقاومت به نسلهای بعدی و فرهنگ ایستادگی به نسلهای جدید و نسل نو به ویژه نسل دهه هشتادی و نودی است. خیلی از عزیزان جوان ما از تاریخ پرافتخار ملت ایران بی خبرند، وقتی جوانی چه دختر چه پسر از گذشته خودش بی خبر باشد قدر حال و آینده خودش را آنگونه که در تراز ملتش هست نخواهد دانست، اصلا به این جوانهایی که گاهی یک لغزشهای سیاسی – اجتماعی از ایشان سر میزند نمیشود خرده گرفت، چون بی خبرند و ما اگر چنانچه بخواهیم فرهنگ ۹ دی را به اینها منتقل کنیم بهترین راه آن عملی کردن به تدبیر جهاد تبیین حضرت آقا است. به نظر میرسد از این طریق ما میتوانیم به رسالت خودمان در این برهه حساس از زمان عمل کنیم.
سوال: حضور مردم با بصیرت و ولایتمدارمان در صحنه برای خنثی سازی فتنه و البته همراهی مردم با رهبری و نظام، محدود شدن خواص بی بصیرت تعبیری که حضرت آقا به کار بردند،
محمدحسنی: واقعا این موضوع عدم زمان شناسی درست خواص بی بصیرت یک درد بی درمانی است که در کشور ما متاسفانه وجود دارد. شاید اگر در این زمینه خواص ما به وظیفه خودشان درست عمل میکردند هرگز ۹ دی لازم نبود که آفریده شود و اگر آنها به وظیفه خودشان عمل میکردند اصلا فتنهای شکل نمیگرفت، چه در سال ۸۸ چه ۹۸، چه سال ۱۴۰۱ که متاسفانه منجر به اغتشاشاتی بود که در شان ملت ایران نبود و اینها متاسفانه از بستر سکوت خواص بی بصیرت استفاده کردند.
برادر عزیزم حقیقتا اگر چنانچه ما به دقت بنگریم خیانت ساکتانه در فتنه نه تنها کمتر از خود فتنه گران نیست، بلکه سنگینتر از فتنه گران است. چرا که با سکوت اینها خیلیها فکر کردند که حرکت در این مسیر درست است. در حالیکه اگر خواص ما به میدان میآمدند ما الان بسیاری از این جوانان عزیز ما که متاسفانه جانشان را از دست دادند زنده بودند و در کنار خانواده شان بودند یا بسیاری از خسارتهای مادی و معنوی که به این کشور وارد شده است، شوخی نیست، ۵ هزار میلیارد تومان در این فتنهها به این ملت خسارت مادی وارد شده است اگر این خواص به میدان آمده بودند چنین اتفاق تلخی برای این ملت رخ نمیداد؛ بنابراین این موضوع سکوت خواص بی بصیرت یکی از مشکلات ملت ماست که در بحث جهاد تبیین به این موضوع هم بایستی بپردازیم، اما نکته جالب این است که ملت ما همیشه در همه مقاطع ۴۳ ساله انقلاب هم از خواص بی بصیرت جلوتر بوده است هم از بعضی از مسئولین کشورمان جلوتر بودند، واقعا ما باید به وجود این ملت ببالیم، بنازیم، حقیقتا مایه سربلندی این کشورند، مایه افتخار این کشور هستند و ما هر چه که در توان داریم بایستی در خدمتگذاری این مردمی که با تحمل همه این مشکلات گرانی، تورم، بیکاری و مسائلی از این دست که وجود دارد با همه این حرفها بخاطر اسلام، بخاطر ایران عزیز با همه وجودشان در صحنه هستند تا انقلاب، ایران، شهدا و حضرت آقا دشمن شاد نشوند. درود بر این ملت، من یکی جانم را با افتخار فدای این ملت میکنم خدا میداند بدون این که ذرهای تعارف کنم این ملت حقش هست انسانهایی مثل من فدای این وفاداری، فدای این اخلاص، فدای این بصیرت شود که من آمادگی دارم خودم را قربانی آرمانهای این ملت کنم.
سوال: در مسیر گام دوم انقلاب و تمدن سازی نوین اسلامی که از تاکیدات رهبری معظم انقلاب بوده است، نقش فرهنگ و پیام ۹ دیماه چطور باید لحاظ شود؟ شما حتما مستحضرید که رهبر معظم انقلاب نقش فرهنگ را در عرصههای مختلف چه در حوزه سیاست و چه در حوزه فرهنگ و چه در حوزه اقتصاد و یا حوزههای دیگر بسیار اساسی و بنیادین قلمداد کردند. در این حوزه نقش فرهنگ و پیام نهم دی چطور باید لحاظ شود؟
محمد حسنی: اساسا فرهنگ شاهراه رسیدن به قلههای تمدن است، کسی که از فرهنگ متعالی برخوردار نباشد، هرگز به سمت قلهها یا حرکت نمیکند یا اگر هم شناخته باشد، هدف را نمیتواند حرکت کند. فرهنگ ۹ دی یک راه روشنی است برای حرکت به سوی قلههای تمدنی که در گام دوم انقلاب حضرت آقا آنها را برای ما هدفگذاری کردند. انشاالله که بتوانیم در این مسیر مثل گذشته ثابت قدم بمانیم، همانطور که گام اول را با موفقیت به آخر رساندیم در گام دوم هم مثل گام اول همگی بدرخشیم و به وظیفه مان عمل کنیم.
سوال: نقش بانوان و زنان در رخداد ۹ دیماه و میراث داری از دستاوردهای آن که ولایتمداری، بصیرت و دشمن شناسی است تا چه اندازه حائز اهمیت است؟
محمدحسنی: واقعیت امر این است که نقش بانوان از ابتدای پیدایش اسلام همیشه نقش برجسته و رتبه اول را در مقایسه با مردان داشته است. در انقلاب اسلامی خودمان هم من، چون سنم اقتضا میکند، درانقلاب اسلامی ایران هم من خودم شاهد پیشتازی بانوان بودم، اگر بانوان در انقلاب نبودند، مردها نمیتوانستند انقلاب خودشان را به ثمر برسانند، در رسیدن به تمدن نوین اسلامی در گام دوم هم بانوان نقش نخست را دارند، اگر اینها در صحنه باشند، مثل دوران انقلاب، مثل دوران دفاع مقدس، مثل دوران سازندگی، مردها میتوانند مسیر خودشان را به روشنی طی کنند، اما خدایی نخواسته اگر چنانچه بانوان از نقش خودشان غافل باشند مردها هم در طی این مسیر با چالشهایی روبرو میشوند، کربلا بدون جنس زن در کربلا میماند به تاریخ پیوسته میشد اگر حضرت زهرا (س) نبود، حضرت امیر (ع) آن صبر و مقاومتی که به خرج دادند به دست فراموشی سپرده میشد، در کربلا هم که همه میدانیم اگر حضرت زینب نبود حادثه کربلا به دست فراموشی سپرده میشد. درانقلاب ما هم چه در گام اول، چه در گام دوم، اگر زنها در صحنه نباشند مردها به تنهایی قادر نخواهند بود آن تمدن مورد نظر حضرت آقا را پایه گذاری کنند، ولی با شناختی که بنده از خواهران بصیر، از خواهران ایمانی و انقلابی و ولایی مان دارم این بار هم در گام دوم هم بانوان سرزمینم به لطف الهی مثل گذشته خواهند درخشید و سکه خواهند زد .
پایان