محققان در مطالعه جدیدی نشان دادهاند که مواد گوشتی حاوی نیتریت مانند سوسیس خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نیتراتها و نیتریتها نگهدارندههای کلیدی هستند که در تولید بسیاری از محصولات گوشتی استفاده میشوند اما تحقیقات زیادی نشان داده است که این مواد شیمیایی ممکن است با سرطان مرتبط باشند.
در سال ۲۰۱۵ آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC)، گوشتهای فرآوریشده را به عنوان مواد سرطانزا گروه یک طبقه بندی کرد. این مرکز رژیمهای غذایی سرشار از گوشتهای فرآوریشده را با افزایش قابلتوجه خطر ابتلا به چندین سرطان مرتبط دانست.
از آن زمان، تحقیقات بیشتری درباره ارتباط بین نیتریتها و سرطان انجام شده است. اکنون در مطالعه جدید محققان دانشگاه کوئینز بلفاست، تأثیر نیتریتها روی موشهایی که به سرطان روده بزرگ حساس شده بودند، بررسی شده است.
در این مطالعه، به مدت هشت هفته گروهی از موشها با سوسیس حاوی نیتریت، سوسیس بدون نیتریت یا گوشت بدون نیتریت تغذیه شدند. «کریس الیوت»، مدیر مؤسسه ایمنی جهانی غذا در دانشگاه کوئینز، گفت که یافتههای این مطالعه رابطه بین نیتریتها و سرطان را تأیید میکند. او استدلال میکند که استفاده از نیتریتها در محصولات غذایی باید ممنوع شود؛ زیرا جایگزینهای طبیعی و ایمنی برای آنها وجود دارد.
در اواسط سال ۲۰۲۲ فرانسه به یکی از اولین کشورهای جهان تبدیل شد که به طور رسمی محدودیت استفاده از نیتریتها در محصولات غذایی را آغاز کرد. به دنبال گزارشی از آژانس ایمنی مواد غذایی این کشور که ارتباط بین گوشت فرآوریشده با نیتریت و سرطان را تأیید کرد، دولت تصمیم خود برای کاهش استفاده از نیتریت در مواد غذایی عملی کرد.