شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه «سبطین» کربلا افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم که با حضور وزیر بهداشت ایران، "صالح مهدی الحسناوی" همتای عراقیاش، "محمد کاظم آل صادق" سفیر، "غلامرضا اباذر" رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از مسئولان و شخصیتهای دانشگاهی عراقی، برگزار شد، کمیته دوجانبهای برای بررسی در زمینه همکاری پزشکی میان تهران و بغداد در دیدار وزیران بهداشت ایران و عراق تشکیل شد.
وزیران بهداشت ایران و عراق در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در بغداد، زمینه همکاری بهداشتی دوجانبه، درمان بیماران، به کارگیری تیمهای پزشکی برای انجام عملیات پیچیده پزشکی، همکاری دانشگاههای علوم پزشکی دو کشور را در زمینه آموزش و تدریس بهداشت و پزشکی بررسی کردند.
این کمیته همچنین وظیفه هماهنگی میان کمیتههای پارلمانی بهداشت دو کشور برای صدور قوانینی در حمایت از وضعیت سلامت، انجام همکاریهای آموزشی دوجانبه دانشکدههای پزشکی و افتتاح شعب دانشگاههای علوم پزشکی ایران در کربلا را برعهده خواهد داشت.
پیشتر، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در نشست کابینه دولت این کشور با تاسیس شعبه بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران در استان کربلا موافقت کرده بود.
در این دیدار، دو طرف راههای گسترش همکاری مشترک در زمینه تهیه دارو و تجهیزات پزشکی، سفر گروههای پزشکی، برگزاری کنفرانس مشترک پزشکی، درمان بیماران و آموزش کادر پزشکی و بهداشتی بررسی کردند.
این اقدام دولت عراق پس از تلاشهای مستمر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و پیگیری اخیر سفارت ایران در بغداد با نخست وزیر عراق در دستور کار دولت قرار گرفت و تصویب شد.
دانشگاه سبطین که مدیریت آموزشی آن برای ۵۰ سال به دانشگاه علوم پزشکی تهران محول شده است، در مرحله اول دارای ۳ دانشکده پزشکی، توانبخشی و پرستاری و مامایی خواهد بود که در مقاطع مختلف تحصیلی و تکمیلی به پذیرش و آموزش دانشجویان، پزشکان و متخصصان میپردازد.
تفاهمنامه ایجاد شعبه دانشگاه در کربلای معلی، تیرماه ۱۳۹۸ میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و آستان مقدس امام حسین (ع) به امضا رسید و طی آن دانشگاه علوم پزشکی تهران برای ایجاد پنج دانشکده پزشکی، بهداشت، پرستاری، داروسازی و توانبخشی در شعبه کربلا اعلام آمادگی کرد.