رئیس شورای شهر تهران گفت: برای ماندگاری فرهنگ شهید سلیمانی، شهرداریها باید از بستر «هنر» استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نشست کمیسیون فرهنگی مجمع کلانشهرهای کشور به منظور تدارک ویژهبرنامههای گرامیداشت سومین سالگرد شهادت شهید سلیمانی در کرمان برگزار شد.
در این نشست مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در اظهاراتی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید بزرگوار سلیمانی و دیگر شهدای انقلاب، خاطرنشان کرد: شهید سلیمانی نه تنها متعلق به مردم کرمان، بلکه متعلق به همه ایران و حتی همه امت اسلامی است.
وی در ادامه از عملِ مشترک معاونان فرهنگی شهرداریهای کلانشهرهای کشورتجلیل و اضافه کرد: امید است این دست تحرکات موجب صدور فرهنگ ایثار و شهادت به کشورهای همسایه شود.
چمران با اشاره به سخنان ریاستجمهوری که شرایط امروز کشور را «جنگ احزاب» نامیده است، افزود: تصور میکردند کار انقلاب اسلامی تمام است! البته که میدانستند چنین نیست، لکن با فضاسازی رسانهای تلاش داشتند این تصویر را برای افکار عمومی جا بیاندازند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: حرکت انقلابی بزرگداشت سومین سالگرد شهید سلیمانی، خنثیکننده این تحرکات است. تحرکاتی که در عین خشونت و وقاحت علیه انقلاب عزیز مردم ایران شکل گرفته بود.
چمران در ادامه با تأکید بر تلاش دشمنان برای ناامیدسازی افکار عمومی، اضافه کرد: امسال باید با حضور پُرشور مردم در مراسم سومین سالگرد شهید سلیمانی، پادزهری برای تحرکات دشمنان ساخت. پادزهری که روی کمکاریها و کوتاهیهای ما مسئولان اثر میگذارد. دشمن البته شکست خورد، اما درحال تجدید قوا برای حملات بعدی است.
رئیس شورای شهر تهران تأکید کرد: دشمن میدان را خالی نخواهد کرد؛ برای همین ما به فرهنگ ایثار و شهادت نیازمندیم. البته که جایگاه آن بزرگواران در بهشت برین، محفوظ است. کمترین نیازی هم به این بزرگداشتها ندارند. این ما هستیم که نیازمند فرهنگ ایثار و مُحرم هستیم.
چمران با تأکید بر اینکه برنامههای سالگرد شهید سلیمانی باید از جنس «فرهنگ» باشد، افزود: البته که این مراسم هرچه با حضور باشکوه مردم همراه شود، میتواند آثار بسیاری در رسانهها داشته باشد. همچنان که توزیع تصاویر آتشافروزی چند دهنفر در چند چهارراه، اثرگذار بود؛ ثبت تصاویر حضور پرشمار مردم در این دست مراسم، سالگرد شهدا و بزرگداشت شهید سلیمانی آثار مبارکی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: در گام دیگر باید برنامههای فرهنگی بزرگداشت شهید سلیمانی را «عمقبخشی» کرد؛ باید این تحرکات را تبدیل به «فرهنگ» کرد. آنطور که قدیمیها میگفتند، «قوام» پیدا کند. فرهنگ در جامعه یکی، دو روزه پدید نخواهد آمد. فرهنگ باید عمیق و مستمر ایجاد شود. مانند فرهنگ عاشورا.
چمران با تاکید بر اینکه امروز شهرداریها در کنار دیگر نهادهای فرهنگی، مسؤلیت «فرهنگ» را به دوش میکشند، اضافه کرد: اگر حرکت فرهنگی انجام نشود، هیچگاه مشکلات شهری ما نیز حل نخواهد شد. مبدأ دیگر فعالیتها در شهر نیز اگر «فرهنگ» نباشد، چارهساز نخواهد بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به بیان یک خاطره پرداخت: خاطرم هست وقتی مسؤلیت بنیاد حفظونشر آثار دفاع مقدس را اوایل دهه هفتاد برعهده داشتم، برای نخستین بار همراه جمعی از شعرا محضر رهبر معظم انقلاب رفتیم. شبِ شعر بود؛ هر شاعر چند غزل در رابطه با دفاع مقدس تقدیم میکرد. خلاصه بیانات رهبری در آن دیدار این بود: «اگر میخواهید یاد و فرهنگ شهدا که نه تنها در ایران، بلکه در دنیا بینظیر است، «ماندگار» شود، باید از «هنر» بهره بُرد. مانند کاری که ویکتور هوگو در کتاب «بینوایان» برای ماندگاری انقلاب فرانسه انجام داد. یا «جنگوصلح» تولستوی. یا سرود ملی فرانسه که از شعارهای انقلابی ساخته شده است.»
وی افزود: از بعد از آن دیدار، موج ثبتوضبط خاطرات شهدا و انتشار آن در قالب «کتاب» راه افتاد. مشاهده میکنید حالا این دست کتابها تا چه اندازه در میان مردم پرمخاطب شده و از زمره اقلام فرهنگی پُرفروش محسوب میشود.
رئیس شورای شهر تهران در خاتمه خاطرنشان کرد: اگر قرار بر ماندگاری فرهنگ شهید سلیمانی است، حتما باید از «هنر» بهره بُرد. در فرهنگ عاشورا هم ملاحظه میشود هنر؛ از شعر گرفته تا نمایش -در قالب تعزیه- چگونه باعث ماندگاری شده است.