رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: باعث و بانی تفرقه در کشور دشمن خارجی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی دیشب در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان
وی خطاب به دانشجویان گفت: دقیقا در زمانی که مسائل بین کشورمان با خیلی از کشورهای جهان در حال حل شدن بود، عدهای که در داخل و خارج احساس میکردند، این روابط به ضرر آنها خواهد بود، دست به ایجاد ماجراهایی زدند، رژیم صهیونیستی و به تبع آن افرادی که پول از خارجیها میگرفتند، مبادرت به انجام اقداماتی کردند، آنان تمام تلاش خود را خواهند کرد که نگذارند این اتفاق بیافتد.
وی بیان کرد: وقتی اقدامی تبدیل به از بین بردن اموال عمومی و صدمه زدن به اموال اشخاص یا تهدید یا صدمه زدن به جان مردم میشود، وظیفه حاکمیت این است که مانع از انجام این اقدامات شود و فرصت و فضای آرام فراهم کند تا عموم مردم در فضایی روشن و شفاف حرفشان را بیان کنند.
معاون رییس جمهوری در ادامه گفت: طی یکسال گذشته از روی کار آمدن دولت سیزدهم، با تمام اتفاقاتی که افتاد دولت توانست طبق گزارش رسمی مرکز آمار ایران نرخ بیکاری را به شدت کاهش دهد که این میزان کاهش در برخی استانها بیشتر و در برخی استانها کمتر بوده است.
قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: در خصوص ارز براساس تجاربی که دولتهای پیشین داشته اند، همواره یک نقدینگی در نظام بانکی و کسر بودجه سنواتی وجود داشته که باعث شده است جهش نرخ ارز را هر چند سال یکبار داشته باشیم، فارغ از اینکه چه کارهایی در اواخر دولت گذشته منجر به افزایش نرخ ارز شد و آن سیر ادامه پیدا کرد، اما سال گذشته روند حرکت نرخ تورم چه نقطه به نقطه و چه سالانه به جز در یک دوره دو ماهه کنترل شده بود و قیمت آن با یک شیب کاملا هدفمند و ملایم پیش میرفت تا اینکه در دو ماه گذشته جهش قیمت ارز اتفاق افتاد.
وی افزود: جهش قیمت ارز به سبب عوامل موثر در درون برنامه دولت نبود، آخر سال گذشته دولت باید انتخاب میکرد که رشد هزینه هایش را بپذیرد یا اینکه اجازه بدهد دستمزدهای کارگران افزایش یابد؟ در نهایت دولت تورم را پذیرفت تا حقوق و دستمزدها تا حدی افزایش یابد.
معاون رییس جمهوری گفت: در هر صورت هر سیاستی جنبههای مثبت و منفی دارد، خیلی از فعالان اقتصای و حتی سازمان برنامه و بودجه نسبت به افزایش دستمزد کارگران هشدار دادند بعد از آن جنگ روسیه و اوکراین اتفاق افتاد و قیمت بسیاری از کالاهایی که برای خوراک مردم مجبور به تامین آن بودیم، چندین برابر افزایش یافت.
قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: موضوعاتی جدیدی پیش آمده که دولت هنوز فرصت نکرده است که آن اصلاحات ساختاری عمیق اقتصادی را برای کنترل نقدینگی و کاهش وابستگی به ارز خارجی انجام دهد چرا که ۳۵ درصد از اقتصاد ما به طور مستقیم وابسته به ارز خارجی است.