مبارزه با باندهای قاچاق آثار باستانی عراق، انرژی زیادی از نهادهای امنیتی این کشور میگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، مبارزه با باندهای قاچاق آثار باستانی عراق، انرژی زیادی از نهادهای امنیتی این کشور میگیرد.
سرقت آثار باستانی عراق و گسترش فعالیت باندهای سرقت اینگونه آثار و فروش آنها، بخش زیادی از وقت و انرژی نهادهای امنیتی را به خود اختصاص داده است. کارشناسان عراقی خواستار تشکیل نهاد ویژهای برای حفظ میراث تاریخی عراق و ریشه کن کردن شبکههای قاچاق آثار باستانی شدند.
عراق در این دو دهه صرف نظر از خسارات انسانی، هیچ چیزی ارزشمندتر از آثار باستانی خود را از دست نداده است. قاچاق و سرقت و تجارت این گونه آثار سه گانهای هستند که عراق مثل مبارزه با داعش با آنها مبارزه میکند. تقریبا هیچ بخش خبری در عراق وجود ندارد که از خبر خنثی شدن طرح قاچاق آثار باستانی این کشور خالی باشد. کارشناسان این حوزه خواستار اختصاص بودجهای خاص برای مراقبت از اماکن تاریخی و نگهداری از آنها هستند بخصوص که بسیاری از آنها در معرض حفاری و سرقت قرار دارند.
حاکم الشمری مدیر امور رسانهای سازمان میراث فرهنگی : برای مراقبت از اماکن باستانی و به کارگیری نگهبان برای این اماکن به اعتبارات مالی نیاز داریم.
رفعت عبدالرزاق کارشناس آثار باستانی : به نیروی امنیتی ویژه نیاز است. باید نیروی پلیس ویژه برای مبارزه با سرقت آثار باستانی ایجاد شود. این نیرو باید تخصصی باشد و اطلاعات کافی درباره باندهای قاچاق و اماکن باستانی داشته باشد و از کارشناسان موجود در نهادهای باستانی کمک بگیرد.