معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اتخاذ تدابیر لازم برای مواجهه با شیوع سویه جدید کرونا همزمان با افزایش سفرهای خارجی و برگشت مسافران تاکید کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آمار جهانی هفته گذشته درباره کاهش آمار ابتلا گفت: حدود ۱۴ درصد تست مثبتها و ۱۴ درصد مرگ و میرهای کرونایی در دنیا کاهشی بود، اما این به ان معنا نیست که در همه کشورها این آمارها کاهشی بوده، بلکه میانگین جهانی کاهشی بوده است.
"حسین فرشیدی" همچنین با اشاره به آمار کشورها و قاره ها، افزود: در آفریقا ۳۰ درصد کاهش، اما در آسیا ۱۲ درصد افزایش کرونا داشته ایم، این آمار در همه کشورهای یک قاره یکسان نیست مثلا در آسیا همه کشورها افزایش نداشته و در شرق آسیا بدترین وضعیت به ثبت رسیده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: هفته گذشته کشورهایی مثل ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور خیلی موارد ابتلا افزایش پیدا کرد حتی ژاپن بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد مثبت در طی یک هفته داشته اند.
دکتر فرشیدی گفت: در اروپا- آلمان و فرانسه آمار موارد ابتلا افزایشی است در هفته گذشته فرانسه بیش از ۲۴۰ هزار مورد مثبت داشته در آمریکای جنوبی کشوری مثل آرژانتین، برزیل نیز موارد افزایشی بود، پس کرونا هنوز در دنیا میچرخد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: ما آمارهایمان آمارهای خوبی بود در هفته گذشته کل فوتی هایمان ۱۰ مورد و تعداد کل بیماران مبتلا ۵۰ ـ ۳۴۰ نفر بود که یک ثبات را نشان میدهد.
دکتر فرشیدی افزود: در سطح کشور افزایش واضحی نداشتیم، اما بعضی از استانها و بعضی از شهرستانها مقداری آمار افزایشی است مثلاً در اصفهان یا خراسان شمالی ما این حالت را داشتیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما رصد بیماری و افزایش و دلایل آن را پیگیری میکنیم الآن ممکن است کرونا با علائم دیگری بروز کند لاجرم آن چه که در اروپا میبینیم و نقطه خطری که ما احساس میکنیم واقعاً بجاست.
دکتر فرشیدی با اشاره به تعطیلات سال نو میلادی و افزایش سفرها گفت: یک هفته دیگه قطعاً اوج مسافرت سال جدید خواهد بود وما هم اگر این موارد را احصاء نکنیم و به فکرش نباشیم قطعاً دچار مشکل میشویم شاید مردم کمتر این را احساس بکنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: مردم رعایت شیوه نامههای بهداشتی را دقت کنند، به طور مثال اینکه از خارج میآیند حتماً تست پی. سی. آر منفی داشته باشند یا اینکه کارت واکسن داشته باشند که معمولاً برای مسافران ورودی کنترل میشوند و سعی بر این شده که تا آنجایی که ممکن است موارد مشکوک را جدا بکنیم و پیگیریهای قرنطینهای از آنها داشته باشیم.
وی درباره اینکه سویه جدیدی از ویروس انتشار بیشتری پیدا کرده یا همان سویههای قبلی است، گفت: سویههای جدید ممکن است کم خطر یا پرخطرتر باشد حالا خطرش از اینکه شدت واگیری ممکن است بیشتر باشد یا اینکه علائم را بدتر بکند و مرگ و میر را افزایش بدهد، هنوز ما در ایران سویه غالب همان وی. آی فایو اومیکرون است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره سویهای که در ده کشور اول ابتلا کرونا درجهان وجود دارد، گفت: قطعاً سویهای که آنجا هست با سویه چند ماه پیش متفاوت است که در ایران هم ما انتظار داریم، اما واقعاً نمیتوانیم رفتار سویه جدید را پیش بینی کنیم.
"حسین فرشیدی" ادامه داد: پس از سفرها به هر علتی سویه جدید وارد کشور شود، اگر بی. کیو وان باشد، ما تجربه کشور اروپایی را داریم و میتوانیم بگوییم الگوی رفتاری ویروس -چگونه است و ماهمان کارها را در ایران انجام بدهیم -اما اگر سویه دیگری باشد و رفتار دیگر از آن ببینیم ممکن است برنامه ما را تغییر دهد-آن چیزی که مهم است اینست که همه
این بیماریها ویروسی هستند و انتشارشان توسط تماس تنفسی یا تماس دست است.
دکتر فرشیدی گفت: در فضاهای شلوغ که امکان انتقال وجود دارد اگر شیوه نامههای بهداشتی رعایت نشود قطعاً امکان یک سرایت و پیک جدید در کشور پیش بینی میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه درباره تدابیری که برای احتمال انتشار سویه جدید خواهیم داشت، گفت: دو موضوع خیلی مهم بحث رعایتها و وضع واکسن است که باید جدی گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه برای تلقیح واکسن، از روز شنبه اطلاعیه به همه دانشگاهها داده شده است، افزود: افراد پرخطر بالای ۱۸ سال شامل کسانی که ضعف سیستم ایمنی یا بیماری سخت دارند، بهتر است از واکسن استفاده کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره اثر گذاری واکسنهای قبلی بر سویه جدید نیز گفت: دادههایی که کمیته علمی ارائه میدهد همان واکسنها اثر دارد و جای نگرانی نیست.
وی افزود: به اندازه کافی واکسنهای تولید داخل داریم فقط بحث استقبال مردم خیلی مهم است.
دکتر فرشیدی تاکید کرد: بحث دوم بحث ماسک است که در مکانهای شلوغ و پرتردد باید استفاده شود و یا کسی که علامت دارد از ماسک استفاده کند - شست و شوی دست باید رعایت و فاصله گذاری مناسب، جدی گرفته شود اینها بهترین اقداماتی است که برای کنترل و عدم ابتلا باید بکار بریم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره علت تک رقمی و صفر شدن فوتیهای کرونا در کشور در حالی که در کشورهای اروپایی و امریکایی این عدد سه رقمی است، گفت: مهمترین علت اعتماد مردم به نظام سلامت است وقتی واکسن آمد مردم استقبال کردند، بیش از ۱۵۵ میلیون واکسن استفاده شده است حتی خیلی از کشورهای اروپایی میزان درصدی کشور ما واکسن نزدند.
دکتر فرشیدی درباره میزان تزریق دوزهای واکسن در کشور گفت: بالای ۸۷ درصد دوز اول واکسن بود به ترتیب دوزهای بعدی میزان استفاده اش کمتر شده است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره درمان با آنتی بیوتیک گفت: چیزی که با آن مواجهیم ویروس است درمان این ویروس آنتی بیوتیک نیست -ظرف چند ماه گذشته واژهای تحت عنوان کمبود آنتی بیوتیک در کشور مطرح میشد - یکی از بحثهای جدی مقاومت آنتی بیوتیکی در سطح دنیاست که اگر بی مورد این آنتی بیوتیک استفاده شود قطعاً مواجه با زمانی خواهیم بود که این آنتی بیوتیکها به درد نمیخورد.
"حسین فرشیدی" درباره راهنماهای بالینی که نشان میدهد آنتی بیوتیک برای چه بیماری تجویزشود گفت: برای جلوگیری از بعضی از عوارض گاهی متخصصان از آنتی بیوتیک استفاده میکنند که حرفی در آن نیست، اما تا آنجایی که امکان دارد دو روز، سه روز، ما از داروهای غیر آنتی بیوتیک میتوانیم استفاده و تب را کنترل کنیم- بیماری ویروسی جزء اینکه محافظت کنیم، درمان دیگری ندارد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تصریح کرد: بحث مراقبت در منزل و مراقب شخص، مهم است تمام بیماریهایی که ویروسی هستند، بیشتر به استراحت نیاز دارد میتوانیم از خیلی از داروها و گیاههای دارویی استفاده کنیم که ضرری نداشته باشد.