بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار در انگلیس به علت محدودیتهای مربوط به اعطای روادید قادر به استفاده از برنامههای حمایتی دولت نیستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از اسکای نیوز، اینجا یک بانک غذا در شرق لندن است و در ظاهر مانند یکی از هزاران بانک غذایی است که در نقاط مختلف انگلیس فعالیت میکنند. اما این یکی با آنها فرق دارد و تنها به افرادی کمک میکند که هیچ امکانی برای استفاده از کمکهای دولتی ندارند. با توجه به شرط محدودیت اعطای روادید آنها به کمکهای دولتی هیچ گونه دسترسی ندارند. با فقدان این پشتوانه بحران هزینههای زندگی (برای این افراد) حتی شدیدتر هم میشود.
الیاس اسماعیل، رئیس این بانک غذا به من گفت فقط در چند ماه اخیر میزان ارائه خدماتشان به افراد بیش از دو برابر شده است.
الیاس اسماعیل، افزود: ناراحت کننده است. آنها از دولت هیچ کمکی دریافت نمیکنند. هچ کمکی به آنها نمیشود. خیلی هایشان دو جا کار میکنند، اما حتی با این حال هم قادر به تامین مخارج روزانه شان نیستند.
بر اساس آمار تخمینی، حدود یک میلیون و ۵۰۰ نفر در انگلیس زندگی میکنند که به مزایای دولتی معمول و دیگر برنامههای حمایتی دولت برای تامین هزینههای زندگی دسترسی ندارند. اساساً اگر شرایط زندگی مردم واقعاً سخت شود، سازوکاری موسوم به اپلیکیشن «تغییر شرایط» وجود دارد که به مردم امکان استفاده از حمایتهای بیشتر را میدهد، اما این روند زمان بر است. این نعمتی است که خیلیها از آن بهرهمند نیستند.
این مادر جوان که فقط به شرط فاش نشدن هویتش با من صحبت کرد گفت وی و دخترش که منتظر نتیجه درخواست برخورداری از این سازوکار حمایتی بودند، به تازگی بی خانمان شده اند. دختر وی تابعیت انگلیس دارد، اما با توجه به اینکه درخواست بهره مندی از برنامه مربوط به مزایای کودکان از سوی والدین مطرح شد نه کودک، دختر وی از این مزایا برخوردار نمیشود.
زنی که خواست نامش فاش نشود افزود: این وضعیت باعث میشود احساس به درد نخور بودن بکنی و اینکه نمیتوانی هیچ چیزی برای بچه ات تامین کنی. جایی برای مراجعه نداری و نمیتوانی از سازمانهای مختلف درخواست کمک کنی. همه اینها باعث میشود به سازوکار حمایتی «تغییر شرایط» متوسل شوی، اما آن کمکی را که نیاز داری بلافاصله دریافت نمیکنی. استفاده از این طرح حمایتی چیزی نیست که یک شبه از آن برخوردار شوی.
سازمانی که به افرادی که شرایط مشابه دارند کمک میکند میگوید این سیستم باید تغییر کند.
کاز هاتام، هماهنگ کننده «پروژه وحدت» گفت: به طور متوسط شش هفته طول میکشد تا درباره درخواست شما در اپلیکیشن «تغییر شرایط» تصمیم بگیرند که زمان انتظار زیادی است. اما ما شاهد بوده ایم که تصمیم گیری درباره درخواستها در این اپلیکیشن ماهها و حتی بیش از یک سال هم طول کشیده است. این بدان معناست که افراد باید روند بسیار طولانی و طاقت فرسایی را طی کنند تا بتوانند به اساسیترین حمایتها دسترسی یابند.
ما برخی از این نگرانیها را با وزارت خارجه مطرح کردیم. آنها به ما گفتند شرط دسترسی نداشتن به وجوه دولتی را دولتهای پیاپی در انگلیس رعایت کرده اند و به موجب آن افرادی که به انگلیس میآیند باید بر مبنایی عمل کنند که مانع از تحمیل فشار بر مالیات دهندگان شود. دولت تاکنون در برابر درخواستهای مؤسسههای خیریه و کمیته فراحزبی نمایندگان مجلس برای اصلاح این قانون مقاومت کرده است. تا زمانی که این درخواستها با شدت و حدت بیشتری مطرح نشود، افرادی که به کمکهای دولتی دسترسی ندارند، همچنان تنها به حال خود رها خواهند شد.