محققان با روش جدیدی دست به تغییر محیط پیرامون تومورهای سرطانی زده و توانستهاند کاری کنند تا سلولهای T دوباره مشغول به از بینبردن بیماری شوند.
محققان معتقدند؛ چنانچه سطح پایین اکسیژن هدف قرار بگیرد، میتوان ماهیت سرکوبکننده سلولهای T فرسوده را کاهش داد و واکنش ایمنی بدن را در برابر تومورهای سرطانی بالا برد. کشف این نکته که معکوسسازی کارکردهای ضدالتهاب در سلولهای T فرسوده، شدنی است، اهمیت زیادی دارد؛ چون مطالعات قبلی به ما نشان داده بودند که اکثر این سلولها قابلمعکوسسازی نیستند و نمیتوان برای مقابله با تومورها روی آنها حساب کرد.
دانشمندان در این مطالعه متوجه شدهاند که بهجای هدف قراردادن خود سلولها، میتوانند محیط آنها را هدف قرار دهند. آنها بر این باورند که با این روش میتوان حتی به مقابله با تومورهای بزرگ و مهاجم پرداخت. این سازوکار اکنون در چندین کارآزمایی بالینی تحت آزمایش قرار گرفته است.
پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: سؤال بزرگ بعدی این است که آیا میتوانیم خاصیتهای سرکوبکننده ایمنی در سلولهای T فرسوده را در این بیماران معکوس کنیم یا خیر. این گروه همچنین مایل است تا روش مدنظر خود را علاوه بر سرطان، روی سایر بیماریها آزمایش کند. سلولهای T فرسوده در بیماریهای گوارش، خودایمنی، دیابت نوع ۱، هپاتیت و اچآیوی هم دیده میشوند.
سلولهای T، سربازان سیستم ایمنی هستند که بهصورت بیوقفه با سلولهای ناهنجار یا خارجی مبارزه میکنند. بدن ما از این سلولها برای شناسایی و حذف سلولهایی استفاده میکند که ممکن است بدخیم یا آلوده باشند. نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.