نخستین مجمع عمومی بنیاد بینالمللی فعالیتهای قرآنی بانوان (کوثر) امروز دوشنبه ۵ دی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این مجمع عمومی امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از بانوان دانشگاهی، حوزوی و قرآنی برگزار شد.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مجمع گفت: منویات رهبر حکیم انقلاب اسلامی و دستورات آیت الله رئیسی پیشانی نوشت کار ما در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تلاش میکنیم تا خوانش عمیق و دقیقی از فعالیتها و برنامههای قرآنی کشور داشته باشیم.
علیرضا معاف افزود: عدهای شعار زن زندگی آزادی میدهند و این در حالی است که پیامبر گرامی اسلام به زنها هم زندگی و هم آزادی بخشید؛ اینها زنی را که عنوان میکنند مقابل مرد نیست بلکه زنی را مطرح میکنند که مقابل مادر فداکار تکیه گاه خانه، همسر وفادار شوهر و خواهر دلسوز و دختر مهربان برای پدر، ایستاده است. زنی که مورد حمایت و تکریم مردان است و اینجا دعوای دو زن و دعوا بر سر دو روایت از زن است و خود بانوان باید به میدان بیایند و در این زمینه بحث و گفتگو کنند.
حزب دموکرات و کموله به عنوان مبدع شعار «زن زندگی آزادی»، ابتدای انقلاب پنج هزار ایرانی را به شهادت رساند
در ادامه نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: اخراج ایران از کمیسیون مقام زن فرصتی برای ما شد و آن طور که میبینیم جامعه زنان مستحکمتر از هر قشر و گروهی پشت این قضیه و حرکتهای زنان هستند.
زهره الهیان افزود: این اقدام آمریکا باعث جهشی در حوزه زنان خواهد شد و ظرفیت عظیمی که در حوزه زنان داریم، بیشتر از گذشته دیده میشود و به موج توفندهای تبدیل میشود.
وی تصریح کرد: این اقدام آمریکا که مدعی حقوق بشر است، بنا دارد صدای بیش از ۴۰ میلیون زن ایرانی را نادیده بگیرد و نشنود و با این اقدام تعامل حقوق بشری را سد کرده اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: برای بازخوانی جامعه زنان و ائتلاف بین المللی زنان بنا داریم همایشی برگزار کنیم و در آن بانوان مطرح در عرصه قرآنی و بین المللی، همسران روسای جمهور و بانوان تاثیرگذار حضور پیدا کنند تا باب گفتگو بین بانوان تاثیرگذار در حوزههای بین المللی آغاز شود.
الهیان اظهار کرد: حزب دموکرات و کموله به عنوان مبدع شعار «زن زندگی آزادی»، ابتدای انقلاب پنج هزار ایرانی را به شهادت رساندند که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدادند و شاهد جنایات بسیاری از آنها در دوران دفاع مقدس بودیم و اینها امروز پرچمدار زن زندگی آزادی شده اند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: ماهیت این جریانات خبیث برای ملت ایران و ملتهای دنیا بیش از گذشته آشکار شده است.
ضرورت فعال سازی ظرفیتهای زنان جهان اسلام
در ادامه این مراسم، عاطفه خادمی نیز گفت: اخراج ایران از کمیسیون مقام زن را نباید در مقام ضعف خود بدانیم بلکه رویکرد ما در مواجهه با غرب باید رویکرد تقابلی باشد.
مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فعال سازی ظرفیتهای زنان جهان اسلام در وجه بین المللی باید به رویکرد اصلی ما تبدیل شود و کنسرسیومی از زنان فارسی زبان تشکیل دهیم که میتواند در حوزه بین الملل دستاوردهای مهمی در حوزه زنان داشته باشد.
وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب درخصوص رخنه نفوذ گفت: عملکرد و نوع فعالیت نیروهای اجتماعی که سرمایه اجتماعی را ایجاد میکنند، ظرفیتی است که اگر از آن غافل شویم رخنه نفوذ ایجاد میشود به ویژه قشری از جامعه که بیشتر شامل جوانان و نوجوانان و بانوانی میشود که نه شغلی دارند و نه تحصیل میکنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه نظام فکری جامعه زنان در زیست مجازی شکل میگیرد که این مسئله باید مورد توجه سیاستگزاران و برنامه ریزان قرار بگیرد.
مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ افزود: یکی از مواردی که باید به آن توجه کنیم عدم شکل گیری و روایت گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه زن است که آن گونه که باید به آن پرداخته نشده است و پرداختن به این موضوع میتواند دستاوردهای ارزشمند بسیاری در حوزه فرهنگی داشته باشد.
خادمی با بیان اینکه عفت و حیا یک شبکه معنایی ایجاد میکند که بروز و ظهور آن به حجاب منتهی میشود، گفت: نبود الگوی مناسب و نبود بسترهای اجتماعی تاثیرگذار، جزو خلاهای اساسی و مبنایی است، بنابراین باید بتوانیم نظام معنایی و ارزشی را به صورت مجازی برای زنان فعال کنیم.
وی ادامه داد: با شکل گیری نظام معنایی و ارزشی برای دختران و زنان بر اساس مبانی قرآن، میتوانیم مسایل پیش رو را حل کنیم.
بر اساس این گزارش، جمعی از اساتید بین المللی قرآن و دانشگاهیان به ارایه دیدگاهها و نظرات خود درخصوص مسائل اخیر و نقش فرهنگ و معارف قرآنی در بهبود شرایط و آگاه سازی جامعه پرداختند.
بازگرداندن جامعه به شرایط نرمال و عادی توسط مدیریت فرهنگی و اجتماعی، ارائه تعریف مشخصی از حجاب، تشکیل گروههایی از بانوان دانشگاهی و قرآنی که ماموریت گفتگو با دختران و زنان بازداشت شده را داشته باشند، ارائه برنامههای مشخص برای اقتصاد و بازنشستگی بانوان خانه دار، زنان بد سرپرست و بی سرپرست، از بین بردن فضای دو قطبی ایجاد شده در کشور از جمله مواردی بود که توسط دانشگاهیان و اساتید بین المللی قرآنی ارائه شد.
بانوان حاضر در این مراسم، همچنین شبکه نمایش خانگی را به عنوان یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر فرهنگ خانواده ذکر کرده و خواستار نظارت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر محتوای برنامههای ارائه شده از سوی شبکه نمایش خانگی شدند. راه اندازی نهضت اخبار خوب ویژه بانوان، شناخت ذهنیات مردم و پاسخ به آنها و تبیین نقش بانوان در جهاد تبیین از دیگر مواردی بود که در این نشست مطرح شد.
در پایان، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه از حدود ۱۵ عنوان کتاب در حوزههای قرآن، زن و خانواده رونمایی شد.