دکتر سیدجلیل میرمحمدی، عضو محترم کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مجلس شورای اسلامی گفت:دولت موظف شده است ما به التفاوت ارز ترجیحی با ارز ETF را بریزد به حساب بیمهها بیمهها بریزند به حساب داروخانهها و پرداخت شود.
سؤال: این طرح دارویار و همچنین تأمین دارو براساس نظام تمام الکترونیک که از زنجیره نقطه ابتدایی اش یعنی پزشکان شروع میشود و به داروخانه و بعد به محاسبات بیمهای و ... ختم میشود، الان همراه است با گله مندیهایی از اشکالاتی که در این فرآیند است. کمیسیون خبر دارد و به نظر شما اینها طبیعی است یا خیر؟ به ویژه داروهایی که وابسته به ارز هم هستند که بیشتر تحت تأثیر قرار میدهد بیماران را.
دکتر سیدجلیل میرمحمدی: کمیسیون که خبر دارد و طبیعی هم نیست. اصل طرح دارویار این است که دولت موظف شده است ما به التفاوت ارز ترجیحی با ارز ETF را بریزد به حساب بیمهها بیمهها بریزند به حساب داروخانهها و پرداخت شود. این را توجه داشته باشید بحث اخذ طرح دارویار این است. حالا در این مسیر قبل از اجرای طرح دارویار حدود یکسالی ما بحث نسخ الکترونیک را اجرا کردیم در سطح کشور و پوشش این نسخ الکترونیک حدوداً خود آقایان در کمیسیون بهداشت و درمان مطرح کرده اند بالغ بر ۹۴ یا ۹۵ درصد در سطح کشور است البته بعضی از کلان شهرها مثل تهران با پوشش کمتری است یکی از دلایل آن هم این است که بعضی از پزشکان اصلاً با بیمه قرارداد ندارند تا حاضر شوند بیایند در طرح دارویار یا طرح نسخه الکترونیکی شرکت کنند. اشکالات مرتبط با اجرای این نسخه الکترونیک برمی گردد به زیرساختهایی مثل اینترنت، سرعت اینترنت، پهنای باند، قطع و وصل اینترنت، اینها برمی گردد که به مرور این موارد سعی کرده اند تا آنجایی که در توان و امکانات شان است رفع اش کنند و حقیقتاً مشکلات عظیم خیلی کمتر شده است. آنچه که امروز مردم خیلی گلهمند هستند و حق با مردم است، در اجرای طرح دارویار قرار ما بر این بود که قیمت داروها یا به عبارتی پرداختی بیمار به واسطه دارو، نسبت به شهریور ۱۴۰۰ افزاییش پیدا نکند. این اتفاق نیفتاده است. یعنی بخش عمده گله مندی مردم، از این دست است تا حالا بحثهای شکلی زیرساخت اینترنت و این جور موارد و لذا به دنبال این هستیم که سازمان برنامه و بودجه اولاً اختصاص آن مابه التفاوت را به طور کامل پرداخت کند نکته دوم بحثی که وجود دارد این است که تعداد داروهایی که تحت پوشش بیمه بوده اند و الان به دلایل مختلف به هر شکلی از سطح پوشش بیمه درآمده اند این را دوباره برگردد به جای خودش این را به شدت داریم پیگیری میکنیم.
سؤال: این وسط مردم ضرر میکنند که، بیماری که برای درمان فرزندش یک داروی ۲ هزار و ۵۰۰ تومانی را باید ۱۵ هزار تومان پول بدهد، حالا بگیرید که این فرد کارگر یا حتی محدود باشد کار هم نداشته باشد و روزمزدی باشد اینکه از دست میرود. یا این قیمتهایی که فزاینده و سلیقهای عمل میشود نشان میدهد که طرح جامع دیده نشده است. چه میتوانید به مردم بگویید که این مسئله با همه سازوکارهایی که دراختیار داریم بتواند برطرف شود. میتوانید مدت زمان بدهید؟
دکتر سیدجلیل میرمحمدی: کمیسیون قبل از ۱۵ دیماه یعنی قبل از همین مصاحبه من و شما هم کمیسیون و هم مجلس کار خودش را انجام داده است پیگیریهای خودش را انجام داده است گزارش کار در صحن مجلس قرائت شده است مشکلات مرتبطی که با این مواردی که عرض کردم تمام اینها در گزارش خود مجلس که در صحن قرائت شد دیده شده است مطرح شد حدود ۱۶ روز قبل بخشی از مسائل را مشکلات دارویی بخصوص کمبودهای بعضی از داروها نسبتاً مرتفع شده است و البته هنوز کامل مرتفع نشده است همچنان در بحث برخی از داروها شاهد کمبود هستیم. بحث قیمت دارو قرار بر این شد که در شورای عالی بیمه این تعداد داروها اقلامی که تحت پوشش بیمه باید قرار بگیرند افزایش پیدا کند که ظاهراً هفته گذشته این اتفاق افتاده است.
سؤال: هنوز اطلاعات کامل و کافی را نداده اید.
دکتر سیدجلیل میرمحمدی: کافی نیست این اتفاق افتاده است. شورای عالی بیمه هفته گذشته اگر اشتباه نکنم جلساتی را داشته اند تعداد دیگری از داروهایی که تحت پوشش بیمه نبودند را مصوب کردند که فکر میکنم که ابلاغ هم شده است البته اینها به این معنا نیست که همه داروها تحت پوشش قرار گرفته و این همچنان مطالبه کمیسیون و مجلس است.