استان مرکزی با ثبت فعالیت ۱۰۵ شرکت دانش بنیان در سه سطح، موفق به کسب رتبه نهم در این حوزه شد.
به گفته جودکی، ۱۰۵ شرکت دانش بنیان در استان مرکزی وجود دارد که از این تعداد، ۹ شرکت در بخش فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، ۱۴ شرکت در حوزه دارو و فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان، ۲۹ شرکت در حوزه مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی، ۳۵ شرکت در حوزه ماشین آلات و تجهیزات پزشکی، ۹ شرکت در بخش برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار، هفت شرکت در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانهای و یک شرکت در بخش خدمات تجاری سازی است.
او با بیان این که شرکتهای دانش بنیان شامل نوپا نوع یک، نوپا نوع ۲، تولیدی نوع یک و تولیدی نوع ۲ هستند، افزود: شرکتهای دانش بنیان نوپا نوع یک، شرکتهای نوپایی هستند که دارای اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود نیستند یا دارای درآمد عملیاتی در اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود نیستند و در صورتی که حداقل یک کالا یا خدمت یا فرآیند تولید یا تجهیز تولیدبا فناوری در سطح یک را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی و مشروط به دارا بودن همه معیارهای ماده یک، ساخته و ارایه نمایند، به صورت شرکت نوپا نوع یک تایید میشوند.
جودکی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان نوپا نوع ۲، دارای اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود یا دارای درآمد عملیاتی در اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته خود نیستند و در صورتی که حداقل یک کالا یا خدمت یا فرآیند تولید یا تجهیز تولید با فناوری در سطح ۲ را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی و مشروط به دارا بودن همه معیارهای ماده یک ساخته و ارایه نمایند، به صورت شرکت نوپا نوع ۲ تایید میشوند.
مدیرکل اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اضافه کرد: شرکتهای دانش بنیان تولیدی نوع یک، که در اظهارنامه سال مالی گذشته خود دارای درآمد عملیاتی هستند، در صورتی که حداقل ۲۵ درصد از این درآمد، ناشی از فروش کالاها یا خدمات با فناوری در سطح یک و حائز همه معیارهای ماده یک باشد، به صورت شرکت تولیدی نوع یک تایید میشوند.
جودکی عنوان کرد: شرکتهای دانش بنیان تولیدی نوع ۲، شرکتهای متقاضی که در اظهارنامه سال مالی گذشته خود دارای درآمد عملیاتی هستند، با دارا بودن یکی از شرایط بندهای ۶-۱ یا ۶-۲، به صورت شرکت تولیدی نوع ۲ تایید میشوند.
او تصریح کرد: این شرکتها، یک کالا یا خدمت یا فرآیند تولید یا تجهیز تولید با فناوری در سطح ۱ یا سطح ۲ را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی و مشروط به دارا بودن همه معیارهای ماده یک باید بسازد و ارایه نماید و شرکت مجری حداقل یک پروژه مهندسی، پیمانکاری و ساخت EPC باشد، مشروط به اینکه حداقل ۱۰ درصد از قیمت قراردادهای پروژه ناشی از بخشهای حائز همه معیارهای ماده یک باشد.
مدیر کل اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ابراز داشت: شرکتهای مستعد دانش بنیان نوع سه شرکتهای مستعدی هستند که حائز معیارهای این آیین نامه نباشند، اما در صورت ارائه فرصت و حمایت، امکان کسب آنها را داشته باشند و در صورت احراز معیارهای ارزیابی ذکر شده در پیوست ۲ این آیین نامه، بصورت شرکت مستعد دانش بنیان نوع ۳ تایید میشوند.
جودکی در پایان تاکید کرد: مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان مرکزی، امسال سهم بیشتری را در راستای تحقق شعار سال برعهده دارند و باید در این خصوص از هیچ کوششی دریغ نکنند.