رئیس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان گفت: تسهیلات ویژه در حد ۵۰۰ میلیون تومان به یکصد شرکت که معرفی می شوند اهدا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،برنامه روزنه رادیو گفت و گو با حضور رئیس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان به موضوع تسهیلات ویژه معاونت علمی ریاست جمهوری برای تبدیل ایده به هسته های فناور پرداخت.
سوال : هسته های فناور چه هست و چگونه ایده ها می تواند به هسته های فناور تبدیل شوند؟
قانعی : ما وقتی که دارد در یک دانشگاهی یک پایان نامه ای را شکل می دهند یا یک موضوع یا یک ایده را یک استادی مطرح می کند ، باید از اول بدانیم که این می خواهد این ایده به چه چیزی منجر شود و این اقتصاد دانش بنیانی که قرار است از این محقق شود چیست ؟
به جز این که یک برنامه منسجمی در کلان کشور طراحی شود امکانپذیر نیست . برای این کار از حدود شش سال قبل در ستاد توسعه زیست فناوری برنامه ای تهیه شد به اسم تقسیم کار ملی ، در این تقسیم کار ملی تا الان بیش از یکصد دانشگاه قرارداد دو جانبه امضا کردند ، بر اساس این قرارداد هر دانشگاهی سه تا ماموریت قبول کرده است از کل نقشه . این سه تا ماموریت ، ماموریت هایی است که اگر محقق شود شرکت تجاری و تولیدی هم برایش وجود دارد . دوم این که آدمش را آن دانشگاه دارد یعنی با یک مدل علم سنجی بدست آمد که این آدم رفته تحقیق کرده خبره این کار است و در این دانشگاه موجود است که مدل های علم سنجی امروز در دنیا کاملا پیشرفته اند و می شود بفهمید چه دانشگاهی چه ظرفیتی را از لحاظ علمی دارد . همان تبدیل به ماموریت شد ، حالا اگر آن دانشگاه در این ماموریتی که توانمند است و شرکت هم مابه ازایش وجود دارد فعالیت کند هم پایان نامه اش حمایت می شود ، هم فرصت مطالعاتی اش حمایت می شود ، هم پروژه تحقیقاتی اش حمایت می شود ، این حمایت ها به این سمت می رود از طرف دیگر ، آمدیم شرکت های موجود را وصل کردیم به ابتدای زنجیره تحقیق، یعنی از روز اول می داند که این دارد این موضوع را پیش می برد و خودش بالاترش است چون خودش خریدارش است . بنابراین این روز اول یک دانشجو است بعد تبدیل می شوند به یک هسته فناور ، روزی که می خواهند وارد قرارداد شوند با شرکت تجاری یا بالاخره همین طوری می رود بعنوان یک عضو آن شرکت یا در قالب یک شرکتی قرارداد می بندد با آن شرکت بزرگ تجاری و جمع این آن زیرساخت یا زیست بوم فناوری ، نوآوری را شکل می دهد با همدیگر و الان این شیوه و این برنامه از حدود دو سال پیش شروع شده ما دنبال عمق بخشی این مطلب هستیم که بتوانیم تا می شود این کار را عمیق تر کنیم ، اخیرا هم با وزارت علوم باز یک چارچوب همکاری را با معاونت آموزشی رفتیم که بتوانیم دانشجویان دکترای رشته های تحصیلات تکمیلی را درگیر این موضوع کنیم .
این چیزی است که در معاونت علمی در یک قالبی بعد از کلی تجربه شکل گرفته ، هم در شورای گسترش وزارت علوم تایید شده ، هم در شورای گسترش وزارت بهداشت تایید شده ، هم در ستاد راهوری نقشه جامع ملی تایید شده ، هم در سازمان برنامه و بودجه از این شیوه حمایت شده است یعنی جمع حکمرانی پشت این موضوع است که انشاالله کار پیش برود.
سوال : خیلی جامع توضیح دادید فقط در این خبر آمده تسهیلات ویژه این تسهیلات که فقط صرفا حمایت های مالی نیست ؟
قانعی : تسهیلات ویژه به هر حال در حد ۵۰۰ میلیون تومان است که این ۵۰۰ میلیون تومان به شرکت هایی که ، یکصد شرکت معرفی می شوند؛ این تسهیلات را با کاری که معاونت علمی کرده دریافت می کنند این هسته های فناور و بر اساس معرفی. باز این هم مواردی است که بهرحال بدانیم با این میزان بتوانند یک کار را در یک مرحله جلوتر ببرند.