نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی گفت : باتمهیداتی که انجام شده ماندگاری آب نسبت به سال گذشته در خیابانها وآبگرفتگی ها کمتر شده ولی برای رفع کل مشکل آبگرفتگیها و دفع فاضلاب در اهواز تلاش می کنیم.
سوال: شما بعنوان نماینده مردم در این یکی دو ساله اگر پیگیری کرده باشید معضل و مشکل اصلی این که همچنان این موضوع آبگرفتگیها و دفع فاضلاب اتفاق میافتد در اهواز چیست؟ به چه چیزی رسیدید؟
حسینی: ما دو روز بازدید میدانی هم داشتیم من تا شب گذشته هم اهواز بودم، متاسفانه علیرغم این که کارهای خوبی هم صورت گرفته است؛ الان وضعیتی که آنجا داریم نسبت به سال گذشته و سال قبل از آن متفاوت است، ولی متاسفانه شبکه فرعی فاضلاب اهواز و به ویژه کارون دچار مشکل است.
کارهایی که تا حالا صورت گرفته در خطوط اصلی بوده است و مشکل اصلی همین است که ما بیش از ۴۰۰ نقطه ریزشی در شبکه فاضلاب اهواز و کارون داریم، این هم ناشی از این است که کندی کار وجود دارد، من خدمت آقای رئیس جمهور در جلسه مجمع نمایندگان عرض کردم، خدمت وزیر نیرو یک ماه گذشته عرض کردم، این شیرینی اصلاح و ترمیم شبکه فاضلاب اهواز و کارون که هم مقام معظم رهبری ورود کردند، هم ریاست جمهوری، هم در دو دولت فعلی و گذشته پولهای خوبی داده شده است.
سوال: هم کمکهای ملی اختصاص پیدا کرده، هم کمکهای بین المللی اختصاص پیدا کرده است. چرا کار بازسازی کند پیش میرود؟
حسینی: متاسفانه مدیریت خوبی صورت نمیگیرد، شما فرمودید ما با این که خوزستان استاندار ویژه برایش تعیین شده است، بحث من تقابل نیست بین اجرا و ترمیم بلکه ما خدمت آقای رئیس جمهور عرض کردیم، دهها بار تا بحال گفتیم با این روندی که الان خوزستان دارد طی میکند هم در حوزه خدمت عمومی مثل آب و فاضلاب و هم در سایر موارد عقب ماندگیهایی که در خوزستان وجود دارد و به ویژه کلانشهر اهواز، با این آهنگ حرکتی که دارد انجام میشود توسط دولت، علیرغم این که اعتبارات خوبی هم داده میشود، مدیران خوبی هم ما در خوزستان به ویژه در حوزه آب و فاضلاب داریم، ولی مشکلات با این سرعت حل نمیشود، سرعت بسیار کند است اعتباراتی که اختصاص داده میشود به موقع اختصاص داده نمیشود و الان مشکل اساسی فاضلاب اهواز بحث شبکه فرعی و نقاط ریزشی است که در شبکه فاضلاب اهواز و شهر کارون وجود دارد.
سوال: پرسیدید که آن نقاط ریزشی و شبکه فرعی که نام میبرید طبق چه زمان بندی و چه برنامه ریزی قرار است که آنها هم اصلاح شوند؟
حسینی: چیزی که الان اعلام کردند این است که ما خطوط اصلی را تا (متوجه نشدم) تمام میکنیم بعد وارد شبکه فرعی میشویم الان هم خطوط فرعی تاثیر خودشان را در تخلیه آب باران داشتند الان انصافا باید بگوییم که ماندگاری آب نسبت به سال گذشته در خیابانها کمتر شده است، نقاطی که ما آبگرفتگی داشتیم تجمع آب داشتیم آب باران کمتر شده است، ولی هنوز مردم در زحمت هستند و ما یک نقطه اگر در سطح اهواز داشته باشیم هم زیاد است.
سوال: حداقل آن قدری که حافظه من یاری میکند ما ۵-۶ سال است که این مشکل و این معضل را در اهواز میدانیم که وجود دارد، به اندازه سالی ۵ درصد اگر قرار بوده کاری انجام شود تا الان باید ۳۰ درصد و این طورها باید پیشرفت وجود میداشت این قدر اصلا پیشرفت داشتیم در ۵-۶ سال گذشته؟
حسینی: بله علیرغم این که من ایراد میگیرم و نقد هم میکنم به مجریان، ولی تا الان ۲۰-۳۰ درصد کارهای خوبی صورت گرفته، ولی آن چیزی که مدنظر هست که مردم باید با یک بارندگی در زحمت نیفتند این صورت نگرفته است.
سوال: خروجی اش خیلی فرقی نکرده است یعنی آب گرفتگی همان است؟
حسینی: نقاطش کمتر شده و ماندگاری آب د رنقاطی که آب گرفتگی داشتیم زمان کمتری را دارد.
سوال: البته میدانید که خیلی هم نمیتوانم بگویم از لحاظ اهمیت اگر سطح خیابان آب گرفتگی معمولی باشد باز هم عیبی ندارد، ولی اینقدری این آبگرفتگی اگر شدید شود که به منازل مردم نفوذ کند این دیگر قابل اغماض نیست.
حسینی: قطعا هم همین طور است، ولی باز هم تعداد نقاطی که آب نفوذ کرده به منازل مردم بسیار کمتر شده است.
سوال: آیا اصلا تمهیدی داریم برای جبران خسارت خانهها و شهروندانی که خانه و یا وسایلشان دچار آسیب شده یا نه؟
حسینی: بله در هر سالی که این آبگرفتگی وجود دارد برای رسیدگی به افرادی که خسارت دیدند آسیب دیدند و اثاث منزلشان آسیب دیده خساراتی داده میشود.
سوال: پرسیدید در این پیگیری هایتان که میزان بارش در ۴۸ ساعت پشت سر گذاشته اهواز، چقدر بوده است؟
حسینی: مقدار بارش عددی که به ما گفتند حدود ۱۵ میلیمتر