بیش از هزار تن کارمندان بخش خدمات مرزی انگلیس، اعتصاب هشت روزه خود در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و نیز اخراج سالانه نیروهای اضافی را آغاز کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی؛ بیش از هزار تن از کارکنان کنترل مرزی در فرودگاههای انگلیس اعتصاب هشت روزه خود را آغاز کردند، اعتصابی که یک میلیون و هفتصد هزار مسافر در انگلیس را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
تظاهرکنندگان اعلام كردند: ما چه میخواهیم، هفت درصد افزایش حقوق؛ چه زمانی آن را میخواهیم: اکنون.
خبرنگار الجزيره گزارش داد: زیر باران شدید، کمی پس از روشن شدن هوا، صف معترضان شکل گرفته است. برای اینکه بفهمیم چقدر این معترضان مصمم، اما درمانده هستند، همینقدر که در زیر این باران شدید میایستند و اعتراض میکنند خود گویای همه چیز است. تورم بهای اقلام مصرفی در انگلیس در حال حاضر ۱۰.۷ درصد است، اما دولت قصد دارد حقوقها را تنها دو درصد افزایش دهد.
يك زن معترض گفت: حقوق ما فقط کمی بیشتر از حداقل حقوق و دستمزد در کشور است. تفاوت دریافتی ما با حداقل حقوق بسیار ناچیز است. فکر نمیکنم مردم واقعا درک کنند که ما چقدر از نظر اقتصادی ضعیف شده ایم.
خبرنگار افزود: بیش از هزار تن کارمندان بخش خدمات مرزی انگلیس به جای آنکه در پشت میزهای کنترل گذرنامه در فرودگاهها نشسته باشند اعتصاب هشت روزه خود در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و نیز اخراج سالانه نیروهای اضافی را آغاز کردند. خدمات حمل و نقل در شش فرودگاه و یک بندرگاه انگلیس به علت این اعتصاب مختل شده است.
اعتصاب نیروهای مرزبانی نه هزار پرواز ورودی را که حامل ۱.۷ میلیون مسافر است را تحت تاثیر قرار خواهد داد. فرودگاه هیثروی لندن بیشترین آسیب را از این اعتصاب خواهد دید و نهصد هزار مسافر در این فرودگاه با تاخیر روبرو خواهند شد، با این حال این اعتصاب در همه فرودگاههای سراسر انگلیس حس خواهد شد.
در فرودگاه منچستر بیش از ۲۵۰ هزار نفر تحت تاثیر این اعتصاب قرار خواهند گرفت. به نظر میرسد استفاده از نیروهای نظامی برای تامین ماموران بررسی گذرنامه تاکنون اختلالات ناشی از این اعتصاب را به حداقل رسانده است. برخی از مسافران در رسانههای اجتماعی اعلام کردند اصلا هیچ صفی وجود نداشت و از روزهای عادی نیز سریعتر کارهایشان انجام شده است. یکی از کاربران نوشته است از گیشههای بازرسی با سرعتی بی سابقه در در ده سال گذشته ترخیص شدیم.
با این حال، همزمان با افزایش دامنه اعتصابات و نیز پیوستن اتحادیههای کارمندان بخشهای دولتی به اعتصاب سراسری، دولت انگلیس همچنان از ورود به مذاکره با اتحادیههای کارگری خودداری میکند. ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس از اعتصابها ابراز ناامیدی کرده است، با این حال تاکید کرده است که افزایش دستمزدها تنها موجب افزایش تورم خواهد شد.
ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس گفت: مساله تعیین دستمزدهای بخش دولتی بسیار بغرنج شده است. دولت تاکنون مواضع منطقی و عادلانهای اتخاذ کرده است و همه توصیههای نهادهای بازنگری بر دستمزدها در بخشهای دولتی را پذیرفته است. دولت فرایندی مستقل را در گوش دادن به نظرات اتخاد کرده است، اما در حال حاضر از همه افرادی که در این شرایط قصد سفر کردن دارند میخواهم که پیش از سفر شرایط را به طول کامل بررسی کنند تا ببیند اوضاع چگونه است.
خبرنگار اين شبكه در پايان، گفت: احساسات و حمایت عمومی از اعتصابگران در روزها و هفتههای آتی بسیار حیاتی است. به نظر میرسد اکنون حمایت عمومی با اعتصاب گران است و اکثریت بسیار شکننده مردم معتقد است که دولت مقصر وضع کنونی است نه اتحادیههای کارگری. اتحادیههای کارگری طی ماه ژانویه اعتصابهای بیشتری را برنامه ریزی کرده اند و شرایط در حال تبدیل شدن به یک نبرد فرسایشی است.