شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد که سامانههای ضد موشکی پاتریوت توان رهگیری و سرنگون کردن موشکهای بالستیک روسیه را ندارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی که «یارا حسن» گزارشگر آن تهیه کرده بود گزارش داد که سامانههای ضد موشکی پاتریوت توان رهگیری و سرنگون کردن موشکهای بالستیک روسیه را ندارند.
آمریکا به نام سامانههای ضد موشکی پاتریوت جنگ تبلیغاتی و روانی به راه انداخته و اعلام کرده است که قرار است این سامانههای ضد موشکی را به اوکراین تحویل دهد. در این باره این پرسش مطرح است که آیا کارآمدی این سامانهها به اندازه حجم تبلیغاتی است که درباره آن صورت میگیرد؟ به نوشته نشریه «میلیتاری واچ» کارشناسان آمریکایی درباره میزان کارآمدی این سامانه شک و تردید دارند.
واشنگتن تصمیم گرفته است که سامانههای ضد موشکی پاتریوت را در اختیار کی یف قرار دهد. این موضوع سبب شد شک و تردیدهایی درباره کارآمدی این سامانه و اینکه آیا واقعا مسیر حوادث را در برابر زرادخانه تسلیحاتی روسیه تغییر خواهد داد یا خیر مطرح شود. بلافاصله ولادیمیر پوتین به این تصمیم واکنش نشان داد و گفت همیشه یک پادزهر یافت میشود. این بدان معناست که این سامانهها منهدم خواهند شد.
کارشناسان آمریکایی و اروپایی بعید میدانند که پاتریوت بتواند موازنه جنگ را تغییر دهد، زیرا سامانه دفاعی است و اوکراین نیز نمیتواند این سامانه را طی چند ماه در میدانهای درگیری مستقر کند. بر اساس مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا، برای راه اندازی این سامانه به نود نفر نیاز هست، که سی دقیقه نیز طول میکشد و در نتیجه نیازمند آموزشهای فشرده برای ارتش اوکراین است که ممکن است ماهها طول بکشد. در حالی که سامانههای ضد موشکی پاتریوت، توانمندی خود را در برابر موشکهای اسکاد شوروی ثابت نکرده اند، انواع موشکهای بالستیک در زرادخانه کنونی روسیه وجود دارد که چند نسل پیشرفتهتر هستند و به احتمال زیاد رهگیری آنها ممکن نخواهد بود. به عنوان مثال موشکهای شلیک شده از سامانههای اسکندر روسیه قابلیت مانور گسترده در مسیر شلیک را دارند که رهگیری و انهدام آن را ناممکن میکند.