اشغال بخشی از مناطق، جنگ در مزارع و تخریب زیرساختها، حدود یک چهارم سطح زمینهای زیر کشت تولیدکنندگان غلات را نسبت به سال قبل کاهش داده است.
سرگئی ایواشچنکو، مدیر این انجمن، پس از برداشت ۱۰۶ میلیون تن غلات در سال ۲۰۲۱ که رکوردی تاریخی قلمداد میشود گفت امسال پیش بینی میشود برداشت غلات به ۶۴ تا ۶۵ میلیون تن برسد.
ایواشچنکو افزود دلیل اصلی این کاهش برداشت، جنگ است که منجر به کاهش سطح زیر کشت و کاهش عملکرد نیز شده است. اوکراین به دلیل خاکهای سیاه بسیار حاصلخیز خود، چهارمین صادرکننده بزرگ ذرت در جهان بود. این کشور در مسیر تبدیل شدن به سومین صادر کننده گندم در جهان بود. حمله نظامی باعث کمبود سوخت و در نتیجه مانع از کاشت شد.
ایواشچنکو گفت محاصره بنادر دریایی اوکراین توسط ارتش روسیه نیز ماهها از صادرات غلات جلوگیری کرده، زیرا درآمد حاصل از آن برای تامین مالی مراحل کاشت صرف میشد.
وی افزود اشغال بخشی از مناطق، جنگ در مزارع و تخریب زیرساختها، حدود یک چهارم سطح زمینهای زیر کشت تولیدکنندگان غلات را نسبت به سال قبل کاهش داده است.
این مسئول اوکراینی با ابراز تاسف افزود معمولا حدود ۲۵ میلیون هکتار کاشت میکردیم، امسال فقط در ۱۸ تا ۱۹ میلیون هکتار توانستیم برداشت کنیم.
وی با اشاره به افت عملکرد، تصریح کرد بسیاری از کشاورزان دیگر توان خرید و مصرف کود را ندارند.
گفته میشود اوکراین تا به امروز ۴۶.۶ میلیون تن غلات در ۹۰ درصد مزارع در حال بهره برداری برداشت کرده است.
ایواشچنکو خاطرنشان کرد، با این حال، ۳۰ درصد ذرت هنوز باید برداشت شود.
صادرات غلات و سایر محصولات کشاورزی از بنادر اوکراین پس از امضای توافقنامه بشردوستانه بین المللی از سر گرفته شد.
در مجموع ۵۸۰ کشتی حامل ۱۵ میلیون تن غله از بنادر اوکراین به مقصد کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی حرکت کرده اند.