دبیر علمی ستاد جمعیت صدا و سیما گفت: در سقط جنین غربالگری نیز نقش آفرین است، زیرا روح حاکم بر غربالگری فرزند ستیزی است؛ غربالگری هزینههای مالی و روانی بالایی دارد که خانوادهها را به فکر سقط میاندازد.
وی اضافه کرد: زوجین تصور میکنند فرصت فرزند آوری همیشه هست و مواردی مانند شغل و تحصیل را بر آن مقدم میکنند در هر حالی که فاصله انداختن بین بچهها با استفاده از روش پیشگیری خطرآفرین است.
پژوهشگر تحولات جمعیت با اشاره به مسأله سقط جنین تصریح کرد: اصطلاح درست برای این پدیده اسقاط جنین است، زیرا امری اختیاری است و در سال حداقل ۳۷۰ هزار سقط جنین صورت میگیرد؛ آماری تا ۵۳۰ هزار نیز ارائه شده است و ۲ درصد آن غیر ارادی و ۳ درصد نیز با مجوز پزشک است که پزشکی قانونی انجام میدهد و البته در همین آمار ۳ درصد خلافهایی صورت میگیرد، اما وجه تأسف بار آن ۹۵ درصد غیرقانونی است که عنوان سقط جنایی به خود میگیرد.
نویسنده کتاب «جنگ جهانی جمعیت» ادامه داد: برخی سؤال میکنند اگر جنینی که ناخواسته شکل گرفته میتوان آن را سقط کرد؟ حتی برخی به خاطر اینکه نتوانستند طی دوران پیش از بارداری مراقبه کامل را انجام دهند فرزند خود را سقط کردند در حالی که نمیتوان برای یک امر مستحبی فعل حرام انجام داد.
دبیر علمی ستاد جمعیت صدا و سیما با بیان اینکه از عملکرد صدا و سیما در قضیه جمعیت هیچ دفاعی ندارم، تأکید کرد: در سقط جنین غربالگری نیز نقش آفرین است، زیرا روح حاکم بر غربالگری فرزند ستیزی است؛ غربالگری هزینههای مالی و روانی بالایی دارد که خانوادهها را به فکر سقط میاندازد؛ در تهران پزشکی به خانم بارداری گفته بود فرزند شما به احتمال ۱ به ۲۸۰ فلان تریزومی را دارد که استرس بالا را به زن باردار منتقل کرد.