با تلاش پژوهشگران کشور با رفع ایرادات رباتهای وارداتی، رباتی برای شست و شو ارائه کردند که بدون آنکه پنلهای خورشیدی از مدار تولید خارج شود، عملیات شست و شو را اجرایی میکنند.
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر،گفت: طراحی و تولید صنعتی رباتهای شستوشوی پنلهای خورشیدی در کشور انجام شد.
محمد صالحینسب، با اشاره به نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاوات این شرکت گفت: در نسخه آخر توانستیم ۶ قرارداد تجاریسازی این محصول منعقد کنیم.
وی، افزود: پنلهای خورشیدی زمانی که نصب میشوند، گرد و غبار، عملکرد این پنلها را از ۵ تا ۲۰ درصد کاهش میدهد. برای رفع این معضل چند راهکار وجود دارد که میتواند از افت راندمان این پنلها جلوگیری کند.
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان فعال افزود: از آنجایی که مزارع پنلهای خورشیدی در مناطق بیابانی نصب میشود، نیاز است تا سختی آب مورد نیاز برای شستوشوی پنلها، گرفته شود که این امر یک فرایند گران است. راهکار دیگر استفاده از رباتهای شستوشوی پنلهای خورشیدی است.
صالحینسب خاطر نشان کرد: استفاده از رباتها هم به نیروی انسانی کمتری نیاز دارد و هم زمان شستوشوی پنلهای خورشیدی را کاهش دهد.
آقای صالحینسب گفت: کاهش ۵۰ درصدی هزینههای شستوشوی پنلهای خورشیدی از دیگر مزایای این نوع رباتها است.
وی افزود: وجود گرد و غبار روی پنلهای خورشیدی موجود در مزارع، میتواند تولید روزانه ۱۰ مگاوات برق تجدیدپذیر از خورشید را به روزی ۸ مگاوات کاهش دهد و این در حالی است که انرژی خورشیدی رایگان در اختیار ما است.
آقای صالحینسب گفت: تاکنون رباتهای فرانسوی در این حوزه عرضه شده بود که دارای ایراداتی بود و ما با برطرف کردن این ایرادها، ربات شستوشوی پنل با قابلیتهای بیشتر به تولید رساندیم.
مجری طرح با اشاره به موفقیت پژوهشگران ایران در زمینه شستشوی رباتهای فرانسوی، گفت: برای استفاده از رباتهای شستوشوی فرانسوی، نیاز بود تا پنلهای خورشیدی به شکل افقی درآمده و از حالت تولید خارج میشدند. ولی رباتهای ما بدون خارج کردن پنلهای خورشیدی از مدار تولید و در همان زاویهای که پنل قرار دارد، روی پنلها قرار میگیرد و ماموریت خود را اجرایی میکند.
وی، احتمال شکسته شدن پنل خورشیدی را از دیگر محدودیتهای ربات شستوشوی پنلهای خورشیدی فرانسوی نام برد و افزود کرد: رباتهای ساختهشده در کشور فرانسه روی پنلهای خورشیدی حرکت میکنند و احتمال شکسته شدن پنلها وجود دارد؛ ضمن آنکه در برخی از موارد، رباتها از روی پنلها به زمین پرت میشدند.
آقای صالحینسب گفت: شروع فعالیت ما برای پیادهسازی رباتی با قابلیتها بیشتری، در ابتدا تعمیر رباتهای وارداتی بود و با بررسی ایرادهای آنها، رباتی با قابلیت بیشتر را پیادهسازی کردیم.
مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان فعال گفت: در حال حاضر حدود ۴۳۰ مگاوات مزارع فعال خورشیدی در کشور راهاندازی شده است و برای هر ۱۰ مگاوات، به ۳ ربات برای انجام شستوشوی پنلها نیاز است.