مقامات ژاپن این تصمیم را همسو با تلاشهای خود برای حرکت به طرف انرژیهای پاک تا سال ۲۰۵۰ اتخاذ کرده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ان اچ کی؛ ژاپن به دنبال گسترش نیروگاههای هستهای خود است. مقامات ژاپن این تصمیم را همسوبا تلاشهای خود برای حرکت به طرف انرژیهای پاک تا سال ۲۰۵۰ گرفته اند. این اقدام به بیش از ۱۰ راکتور جان تازهای میبخشد.
کیشیدا فومیو، نخست وزیر ژاپن گفت: دولت در این رابطه، نظرهای مختلف را شنیده است. ما خواهان جامعهای پاک و عاری از آلودگیهای کربنی هستیم.
مجري ان اچ کی افزود: انفجار در نیروگاه اتمی فوکوشیما سبب شد، ژاپن درباره سیاستهای هستهای خود تغییر نظر دهد. این موضوع سبب شد ۵۵ نیروگاه در آن زمان خاموش شوند و هرگونه طرح گسترش کنار گذاشته شود. هم اکنون سیاستمداران ژاپنی در جهت یک سیاست دیگر حرکت میکنند. آنها به دنبال راه اندازی نیروگاههای موجود هستند. برخی از نیروگاههای موجود بیش از ۶۰ سال کار کرده اند. این به منزله کابوسی برای افرادی است که دههها علیه انرژی هستهای مبارزه کرده اند. نظر مردم توکیو متفاوت است.
يك ژاپني گفت: من ضد این موضوع هستم. ما نمیخواهیم شاهد یک حادثه اتمی در آینده باشیم.
يك ژاپني ديگر گفت: گزینه واقع گرایانه این است که از نیروگاههای اتمی جدید استفاده و آنها را به موقع تعمیر کنیم. ما باید اقتصاد خود را حفظ کنیم و از یک زندگی عادی برخوردار باشیم.
مجری اين شبكه در پايان، گفت: این تغییر در سیاست تاثیری بر روی سیاست دولت ژاپن برای دستیابی گاز مایع نخواهد داشت. ژاپن ۱۰ راکتور را راه اندازی کرده است و انتظار میرود در آینده ۷ راکتور دیگر را هم راه اندازی کند. این موضوع واردات گاز ژاپن را به میزان ۱۲ میلیارد دلار کاهش میدهد.