طرح مقابله با بیابانزایی در ۱۸ هزار هکتار از مناطق کم بارش مازندران در حال اجرا است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری گفت: بخشهایی از مناطق شرق مازندران، تلمادره، خطیرکوه و بخشهایی از محور هراز به دلیل بارشهای کم در معرض تغییرات اقلیمی قرار گرفته اند.
اسماعیل مختارپور افزود: میزان بارشها در این مناطق بسیار کم است و بارندگیها نیز عموما در فصل غیر رویشی میبارد که تاثیر چندانی در پوشش گیاهی ندارد.
او ادامه داد: برای اینکه با خطر بیابانی شدن این مناطق روبرو نشویم طرح ترسیب کربن با مشارکت جوامع محلی در حال اجرا است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری گفت: این طرح در سال ۱۳۹۵ بصورت آزمایشی در مناطق هزار جریب بهشهر آغاز شد و اکنون در ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان در حال اجرا است.
مختارپور با بیان اینکه طرح ترسیب کربن در ۲۷ روستای استان اجرا میشود، افزود: در این طرح با استفاده از روشهای بیولوژیکی و مکانیکی سطح تخریب عرصههای منابع طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی کاهش مییابد.
او افزود: جنگل کاری، بوته کاری، افزایش پوشش گیاهی با هدف جذب بیشتر کربن، حفاظت و مراقبت از عرصهها و توانمندسازی جوامع محلی از اهداف این طرح است و برای اجرای آن نیز کارگاههای آموزشی در روستاهای درگیر تشکیل میشود.
بیشتر بخوانید : نجات شمال با طرح ترسیب کربن
تَرسیب کربن به معنای جذب دیاکسیدکربن اضافی موجود در هوا و زمین است که با کمک گیاهان انجام میشود و در کاهش آثارِ بدِ پدیده گرمایش جهانی نقش دارد.