نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: دشمن با تحریف تاریخ در تلاش است بستر درگیری ایران با کشورهای همسایه را فراهم کند که پیشگیری از آن عزم ملی را میطلبد.
وی خواستار تدوین تاریخ روزشمار استان اردبیل شد و گفت: برای کمک به تبیین تاریخ ماندگار استان اردبیل باید جلوههایی از آن توسط محققان انتخاب و با بهرهگیری از هنرهای مربوطه به صورت المان شهری تهیه شود و این المانها باید در شهرهای استان در معرض دید عموم قرار بگیرد.
امام جمعه اردبیل در این آیین که بهمناسبت هفته پژوهش در دفتر وی برگزار شد، اضافه کرد: تدوین دانشنامه تاریخی استان کاری ارزشمند میباشد که با تلاش قابل تقدیر پژوهشگران و متخصصین امر انجام گرفته است.
آیتالله عاملی با بیان اینکه استان اردبیل به تدوین چنین کتابهایی نیاز ضروری دارد، ادامه داد: این دانشنامه با حضور اساتید و محققان به نام و مطرح ملی و استانی و با نهایت دقت و ظرافت تدوین شده که برای تاثیرگذاری بیشتر، این مجموعه باید به زبانهای انگلیسی، عربی و ترکی ترجمه شود.
وی اضافه کرد: اکنون که جلد نخست دانشنامه تاریخی استان اردبیل با عنوان شهرستان اردبیل چاپ و جلد دوم آن شامل بخش مغان و مشگین شهر تدوین شده و به زودی چاپ خواهد شد، برای ما مایه افتخار است.
سیدمهدی جوادی افزود: در این شورا در کنار نماینده، ولی فقیه در استان که خود دارای دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی و از شخصیتهای شاخص حوزوی و دانشگاهی و مدرس دانشگاه میباشد؛ چهرههای برجسته و برتر علمی و صاحبان آثار متعدد تخصصی استانی و کشوری از جمله دکتر هادی عالمزاده، دارای دکترای فرهنگ و تمدن اسلامی، مدرس دانشگاه و ویراستار علمی دایره المعارف بزرگ اسلامی و دانشنامه جهان اسلام؛ دکتر اکبر پورفرج دارای دکترای باستانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دکتر جواد شکاری نیری دکترای باستانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) حضور دارند.
وی افزود: همچنین دکتر رضالو دکترای باستان شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر میرصمد موسوی دکترای تاریخ و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور اردبیل، دکتر رحیم بهلولی دکترای مترجمی زبان انگلیسی و عضو هیات علمی دانشگاه و مدرس دانشگاههای استان، دکتر محبوب مهدویان دکتری تاریخ و تمدن ملل اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه خوی و دکتر جعفر حسنزاده دکتری تاریخ و تمدن ملل اسلامی و مدرس دانشگاه خوی از دیگر اعضای شورای علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل هستند.
جوادی اظهار کرد: با اهتمام اعضای شورای علمی این مجموعه بخش نخست این دانشنامه با عنوان اردبیل پس از تدوین در قالب طرح پژوهشی با مقدمه دکتر عالم زاده و پیرامون جایگاه مهم دانشنامهها و دائره المعارفها وتدوین آنها در سال ۱۴۰۰ چاپ شد.
ناظر علمی دانشنامه تاریخی استان اردبیل، با بیان اینکه بخش مغان و مشگینشهر این مجموعه در سال گذشته و در قالب دو طرح پژوهشی تدوین شده و آماده چاپ است، تصریح کرد: بخش خلخال و کوثر دانشنامه نیز در سال جاری در قالب طرح پژوهشی استان به تصویب اولیه رسیده و در صورت نهایی شدن، تدوین آن آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: بخش چهارم دانشنامه نیز مربوط به شهرستانهای نمین، نیر و سرعین میباشد که پروپوزال آن در سال جاری ارائه شده است که مورد تصویب قرار نگرفته است.
وی اضافه کرد: انتظار و درخواست فعالان این مجموعه از نماینده، ولی فقیه در استان و نماینده عالی دولت در استان این است که به سبب درخواست زیاد محافل علمی و دانشگاهی کشور، جهت تجدید چاپ بخش نخست (اردبیل) و چاپ بخشهای مغان و مشگینشهر دانشنامه تاریخی استان اعتباری تخصیص یابد تا امسال شاهد انتشار بخش دوّم از این مجموعه ارزشمند باشیم.
وی افزود: در صورت تصویب نهایی بخش خلخال و کوثر شورای علمی این دانشنامه آمادگی دارند تدوین آن را آغاز کنند، همچنین پروپوزال بخش نمین، نیر و سرعین نهایی خواهد شد.