رئیس رصدخانه ملی مهاجرت ایران: با توجه به شاخص مثبت نوآوری کشور در سطح جهانی میتوان کسب و کار با ارزش افزوده مناسب ایجاد کرد.
بهرام صلواتی در آیین افتتاحیه نخستین کمپ تیمآفرینی استارتاپی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک با اشاره به چالش کلیدی مهاجرت در سطح دنیا، افزود: کشورهای مهاجرپذیر سرعت تکنولوژی خود را به شدت افزایش دادند و ما هم باید ایجاد استارتاپ بین المللی را هدفگذاری کنیم.
صلواتی با تاکید بر فراهم نمودن اطلاعات بهینه در خصوص میزان مهاجرفرستی در سال های آتی ابراز داشت: با روند کنونی نمیتوان آینده قابل قبولی برای دانشگاهها متصور شد و نیاز است برنامه دقیقی در راستای ایجاد رشتههای دانشگاهی متناسب با نیازهای روز جامعه مدنظر باشد و وارد فضای شتابدهی جدید شد.
او عنوان کرد: تا سال ۲۰۱۱ میلادی، ایران بیشترین مهاجر فرستی را داشت اما میزان مهاجرفرستی از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ کاهش یافت و اکنون نیز شیب صعودی است که با افزایش سرمایه، دانش و تخصص میتوان این مهم را مدیریت کرد. برای کنترل و جلوگیری از مهاجرت دانشجویان باید بدانیم ۲۰ سال آینده بر اساس چه مهارتهایی میخواهیم اشتغال ایجاد کنیم، اکنون بیشتر سیاستها بخشی است و با اجرای سیاستهای میان بخشی میتوان به اهداف تعیین شده دست یافت.
صلواتی تصریح کرد: استان مرکزی زمانی میتواند قطب صنعتی کشور باشد و باید تلاش کند به ازای هر دانشجو یک شغل دانش بنیان ایجاد کند.