دادگاه عالی انگلیس رای داد تصمیم دولت این کشور مبنی بر اخراج پناهجویان به کشور رواندا، قانونی است.
با رای امروز دادگاه عالی انگلیس، اکنون وزارت کشور انگلیس میتواند پناهجویان را به کشور رواندا اخراج کند. انتظار میرود وکلای حقوق بشر و سازمانهای هوادار پناهندگان، درخواست بررسی مجدد بدهند.
در پی اعلام رای دادگاه عالی انگلیس، سوئلا براورمن (Suella Braverman)، وزیر کشور انگلیس که همچون پریتی پتل وزیر کشور پیشین این کشور از حامیان اصلی اخراج پناهندگان از انگلیس به کشورهای آفریقایی است در توئیتی نوشت با این حکم" هر چه زودتر" برای اخراج پناهندگان غیرقانونی از انگلیس اقدام خواهد کرد. به نوشته روزنامه گاردین، در نشست سالانه حزب حاکم محافظه کار انگلیس، سوئلا براورمن گفته بود آرزویش این است که یک روز صفحه نخست روزنامه دیلی تلگراف، عکسی از یک هواپیمای مملو از پناهجو باشد که در حال پرواز از انگلیس به روانداست.
انگلیس با اینکه از اتحادیه اروپا خارج شده است، اما در دادگاه حقوق بشر اروپایی عضو است و هنگام عضویت متعهد شده است به احکام این دادگاه پایبند باشد به همین علت با حکم این داد گاه نتوانست پناهجویان را به روندا اخراج کند که همان زمان شماری از مقامات انگلیس گفتند اگر این دادگاه را مانعی در مسیر اخراج پناهجویان به رواندا ببینند از تعهدات خود از این دادگاه خارج خواهند شد.
انگلیس ششمین اقتصاد بزرگ دنیا در حالی موضوع پناهجویان را یکی از مشکلات اصلی این کشور وانمود میکند که بر اساس گزارشهای دولت در سال جاری فقط حدود چهل هزار پناهجو وارد این کشور شده اند.
نهادهای صلح طلب و ضد جنگ بارها با انتقاد از رویکرد دولت انگلیس دربد رفتاری با پناهجویان و مهاجران گفتند: بخش عمدهای از این اوارگان، ناشی از جنگهایی است که انگلیس در همراهی با امریکا براه انداخته اند اکنون به جای عذر خواهی و جبران شرایطی که بر مردم کشورهایی هدف تهاجم نظامی این کشور به ویژه عراق و افغانستان قرار گرفتند در بد رفتاری با انان در صدد است جایگاه نخست را در این باره از ان خود کند.
یک روز پس از رونمایی از طرح دولت جدید انگلیس در مقابله با پناهجویان یک قایق حامل پناهجویان در ابراهه میان فرانسه و انگلیس دچار سانحه شد و دست کم هشت نفر از پناهجویان جان باختند.
اذر ماه پارسال نیز در پی بی توجهی مقامات مرزبانی انگلیس و فرانسه به درخواست کمک اضطراری پناهجویانی که در ابهای سرد کانال مانش گرفتار شده بودند شماری از پناهجویان از جمله زنان و کودکان جان باختند.
محمد عیسی عامر فردی که به طور معجزه اسا از ان واقعه نجات یافت افشا کرد که چگونه دولتهای انگلیس وفرانسه به درخواست کمک اضطراری آنان پاسخ مثبت نداند تا قایق حامل چندین نفر از زنان و مردان و کودکان در آبهای بسیار سرد کانال مانش غرق شد.
او در تشریح این شرایط گفت: دو ساعت مانده به نیمه شب ۳۳ نفر سوار یک قایق بادی شدیم حدود چهار ساعت راه پیموده بودیم و سکاندار تلفن همراهش را به ما نشان داد و گفت موقعیت یاب نشان میدهد که وارد ابهای انگلیس شده ایم. باد قایق به تدریج شرو ع به کم شدن کرده بود و اب با سرعت وارد قایق میشد، پمپ قایق هم از کار افتاده بود، همه وحشت زده بودند، سکاندار و افرادی که تجربه عبور از کانال مانش را داشتند با شمارههایی که از دستگاههای دولتی از جمله پلیس انگلیس و فرانسه در تلفنهای همراه خود داشتند برای دریافت کمک اضطرای با دستگاههای مربوط در انگلیس و فرانسه تماس گرفتند، اما هیچکدام به درخواست کمک اضطراری پاسخ مثبت ندادند. در این شرایط اب با سرعت بیشتری وارد قایق میشد، آبی بسیار سرد، زنان و کودکان فریاد میزدند و کاری از دستمان برای کمک به آنها بر نمیامد و همه سرنشینان ان قایق به جز من و محمد شیخان از کردستان عراق بود در ان ابهای سرد جان باختند.
بازماندگان شماری از قربانیان میگویند انان قصد داشتند به همسر یا دیگر اعضای درجه خانواده خود در انگلیس بپیوندند، اما پس از رد درخواستهای مکرر انان از جانب سفارت انگلیس تنها راه باقی مانده پیش روی خود را تن دادن به چنین سفر خطرناکی دیدند.
حامیان حقوق مهاجران میگویند دولت انگلیس همه راههای قانونی را به روی مهاجران بسته تا تنها این راه خطرناک باز بماند. انان با انتقاد از رویکرد دولت انگلیس میافزایند دولت به جای ایجاد راههای امن برای مهاجران حتی در این شرایط تلاش میکند از این فاجعه نیز برای پیشبرد هر چه سریعتر سیاستهای ضد مهاجرتی خود که تا کنون با مخالفتهای گسترده نهادهای مدنی و حامی حقوق مهاجران همراه بوده بهره بگیرد.