مراسم تجلیل از برترین های علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با حضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم که با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی در دانشکده قرآنی تهران برگزار شد، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: خدای متعال در قرآن کریم فرموده است: «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ؛ (ای رسول) آیا ندیدی که چگونه خدا کلمه پاکیزه را به درخت پاک و زیبایی مثل زده که اصل ساقه آن برقرار باشد و شاخه آن به آسمان (رفعت و سعادت) بر شود؟» (ابراهیم/ ۲۴) این آیه شریفه ارتباط زیادی با دانشکدههای قرآنی دارد.
وی افزود: قرآن کلمه الله و برترین علم است و الحمدلله که شما در این دانشگاه در زمینه قرآن و معارف اسلامی تفکر، پژوهش، تدریس و تالیف می کنید و نتیجه آن را در زندگی خود خواهید دید. امیدواریم این مسیر با قدرت ادامه داشته و در آینده مهمترین دانشگاه جهان اسلام در زمینه پژوهش و تولید علم باشد.
وظایف دانشگاه علوم و معارف در دفاع از نظام
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: دانشگاه معارف اسلامی در زمینه انقلاب اسلامی، موضع اثباتی و دفاعی داشته است و نمی تواند نسبت به حوادثی که در درون انقلاب اسلامی می افتد خنثی باشد. دشمنان انقلاب با تمام ظرفیت خود برای مقابله با جمهوری اسلامی به میدان آمده اند همانگونه در زمان جنگ تحمیلی، چهل و هفت کشور با ایران جنگیدند لذا اساتید دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم باید در صف اول دفاع از نظام و انقلاب اسلامی باشند.
حجت الاسلام خاموشی با بیان اینکه انقلاب اسلامی، دفاع جانانه و مردانه در حوزه شناختی میخواهد، افزود: فتنه اخیر با قرآن سوزی آغاز شد. سوال این است که چرا این کار را انجام دادند؟ وقتی به اصل قرآن حمله میکنند بدین معناست که دشمن به صورت تمام قد در حوزه شناختی وارد شده است چراکه دشمن میخواهد سخن و افکار باطل خود را با جنگ شناختی به کرسی بنشاند بنابراین دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم باید در خط مقدم باشد.
لزوم توسعه فعالیتهای پژوهشی
وی ادامه داد: در آیه آخر سوره صف آمده است «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا أَنْصَارَ اللَّهِ کَمَا قَالَ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ لِلْحَوَارِیِّینَ مَنْ أَنْصَارِی إِلَى اللَّهِ ۖ قَالَ الْحَوَارِیُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ ۖ فَآمَنَتْ طَائِفَةٌ مِنْ بَنِی إِسْرَائِیلَ وَکَفَرَتْ طَائِفَةٌ ۖ فَأَیَّدْنَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَىٰ عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظَاهِرِینَ؛ای اهل ایمان، شما هم یاران خدا باشید چنان که عیسی بن مریم به حواریین گفت: کیست مرا برای خدا یاری کند؟ آنها گفتند: ما یاران خدائیم. پس (با آن همه معجزات) طایفهای از بنی اسرائیل به او ایمان آوردند و طایفهای کافر شدند، ما هم آنان را که ایمان آوردند مؤید و منصور گردانیدیم تا بر دشمنشان ظفر یافتند» این آیه خطاب به من و شماست و این نشان میدهد که دانشگاه قرآنی باید در خط مقدم دفاع از اسلام و قرآن باشد. خدا وعده داده است که اهل حق را پیروز میکند به شرطی که در مسیر خود ایستادگی کنند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: بحث دیگر بنده ریلگذاری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم است. بنده این ریل گذاری را درست می دانم، اما معتقدم اساتید این دانشگاه باید هر سال دو مقاله ارائه دهند و در این صورت دانشگاه بسیار پیشرفته تر خواهد شد. دانشگاه ها با عناوینشان شناخته نمی شوند بلکه با تولیداتشان شناخته می شوند لذا هرچه تولیدات پژوهشی شما بیشتر باشد در رسالت خود موفق تر می شوید و اگر این روند را در پیش بگیرید دانشگاه در کشور هم رقیب نخواهد داشت.
حجتالاسلام خاموشی تصریح کرد: مسئله دیگر این است که دانشگاه نباید صرفاً آموزش محور باشد بلکه باید پژوهش محوری را همواره در دستور کار داشته و خروجی پژوهش ها هم مشخص باشد. از سوی دیگر با توجه به اینکه دشمن در فضای مجازی فعالیت های گستردهای علیه ما دارد لازم است این دانشگاه در زمینه فضای مجازی و رسانه نیز فعالیت های لازم را داشته باشد. همچنین باید راجع به مسئله شناسی علوم انسانی موجود و حل این مسائل بر اساس قرآن اقدام کنید. انشاء الله در این راه توفیقات لازم را کسب کنید.
ایجاد بزرگترین کتابخانه نسخ خطی دیجیتال قرآنی
در ادامه این مراسم رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گفت: ما در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم توانسته ایم قدم هایی را در راستای بهبود وضعیت پژوهشی برداریم از جمله مجموعاً دویست مقاله علمی و پژوهشی طی سالیان اخیر از سوی اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه منتشر شده است. پژوهشگاهِ دانشگاه هم راه اندازی شده است و در آنجا با توجه به تاکید هیئت امنای دانشگاه، بنا شد بر روی نسخ خطی هم وقت بگذاریم. سفرهای زیادی در این راستا به مشهد و تهران داشتیم و نسخ خطی را دیدیم و تفاهم نامه هایی هم نوشته شد و حتی به یکی از دوستان ماموریت دادیم به ترکیه برود تا در این زمینه اقداماتی انجام دهد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب ادامه داد: تا الان حدود ۱۳ هزار نسخه خطی تفسیری و علوم قرآنی جمع آوری شده است و قصد ما این است به سمت تشکیل بزرگترین کتابخانه نسخ خطی دیجیتال قرآنی و تفسیری برویم تا هر دانشجویی بخواهد نسخ خطی را به دست بیاورد به راحتی بتواند از طریق دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به این موارد دست پیدا کند. یک نسخه تفسیری از یکی از علمای دوره ملاصدرا توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه و همچنین یک نسخه دیگر که اثری تفسیری بوده است احیا شده اند که رونمایی میشوند.
وی اضافه کرد: این کارها فقط در پژوهشگاهِ دانشگاه انجام می شود و همه این موارد از الطاف قرآن است.
همکاری سازمان سمت با دانشگاه علوم و معارف قرآن
همچنین مدیر امور پژوهشی و ارزشیابی سازمان سمت در این مراسم گفت: جلسات متعددی تاکنون با دانشگاه علوم قرآنی داشتهایم و امیدواریم از این به بعد هم کارهای ارزنده علمی بیشتری در این دانشگاه انجام شود. سازمان سمت هم آمادگی دارد نسبت به انتشار آنها اقدام کند و ما در حد توان خود خدمترسان خواهیم بود.
وضعیت فارغ التحصیلان دانشگاه علوم و معارف قرآن
کردیوند، کارشناس پژوهشی دانشکده قرآنی تهران نیز در این مراسم گفت: مفتخریم به اینکه ۹۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم مشغول به کار هستند و به عنوان مثال می توان اشاره کرد که یکی از آنها نماینده مجلس و تعداد زیادی از این افراد، اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور هستند.
وی ادامه داد: حداقل ۹۰ درصد از فارغ التحصیلِ مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم قرآنی تهران در مقطع دکتری نیز تحصیل میکنند و این برای ما مایه افتخار است.