انتشار تصویری دیدنی از ابر کیهانی پر ستاره توسط ناسا
تلسکوپ هابل ناسا اخیراً تصویر شگفت انگیزی از یک خوشه ستارگان جوان به نام NGC ۶۵۳۰ در صورت فلکی قوس گرفته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آژانس فضایی ایالات متحده این تصویر را در حساب رسانههای اجتماعی خود به اشتراک گذاشت که مجموعهای از هزاران ستاره را نشان میدهد.
به گفته دانشمندان این مجموعه متشکل از هزاران ستاره در داخل سحابی مرداب بوده و حاوی تعداد زیادی از ستارگان با دمای سوزان، بادهای ستارهای و تشعشعات قدرتمند است.
بنابر اعلام ناسا، آنچه را که این تصویر شگفت انگیز نشان میدهد دربرگیرنده شکل گیری ستارگان در یک ابر غول پیکر از غبار و گاز بین ستارهای است. این خوشه در سحابی مرداب (Lagoon) قرار دارد که یک ابر بین ستارهای عظیم است. گفتنی است که این منطقه پیشتر چندین بار توسط هابل مشاهده و بررسی شده است. تصاویر منتشر شده توسط ناسا نشان میدهد که ابر ضخیم گاز و غبار سحابی مرداب از یک طرف تصویر به سمت دیگر کشیده شده است.
دانشمندان معتقدند؛ ابر عظیم گاز و غبار از نوارهایی به رنگ قرمز، نارنجی، زرد و آبی تشکیل شده است که شبیه مایعی هستند که با محیط اطراف ترکیب میشوند. نقاط سفید، بنفش و آبی ستارهها نیز به طور تصادفی در سراسر عکس ظاهر میشوند.
از طریق استفاده از تلسکوپهای فضایی، اخترشناسان میتوانند شکل گیری و تکامل منظومهها و ستارههای فراسیارهای را مطالعه کنند. برای تعیین منشاء و تکامل این اجرام کیهانی میتوان دیسکهای باشکوه اطراف ستارههای جوان را مطالعه کرد. تلسکوپ فضایی هابل ناسا این تصویر را با دوربین سیارهای میدان وسیع ۳ و دوربین پیشرفته بررسی کننده جزییات گرفته است که به گفته ناسا این تلسکوپ را به ابزاری ضروری و قدرتمند برای درک تولد ستارهها و منشأ منظومههای فراسیارهای تبدیل میکند.
ناسا اعلام کرده، از طریق تلسکوپ فضایی جیمز وب، اخترشناسان اکنون میتوانند به گرد و غبار و گاز اطراف ستارههای تازه متولد شده نگاه کنند. آنها همچنین میتوانند مراحل اولیه رشد خود را مطالعه کنند.