استاندار آذربایجان غربی سرمایه گذاری ۲۵ هزارمیلیاردی بخش خصوصی و اختصاص ۴۲۰ میلیارد تومان برای شناسایی معادن در استان را بخشی از نگاه توسعهای دولت سیزدهم به استان عنوان کرد.
وی با اشاره به عقب ماندگی آذربایجانغربی در برخی از شاخصها، افزود: این استان از یک عقب ماندگی تاریخی رنج میبرد چرا که حتی قبل از انقلاب اسلامی نیز درگیر موضوعات امنیتی و فتنههای مختلف مذهبی و قومیتی بود و نگاه امنیتی به آن سبب شد جاذبهای برای سرمایه گذاران نداشته باشد.
معتمدیان با بیان اینکه امروز آذربایجانغربی یکی از استانهای امن کشور است، اضافه کرد: ناامنی که دهه گذشته در داخل استان وجود داشت امروز به خارج از مرزها منتقل شده و این استان در یک شرایط امن و ایده آل و ثبات امنیتی مطلوب، آماده سرمایه گذاری در بخشهای مختلف است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به نگاه ویژه دولت به توسعه این استان ادامه داد: نگاه دولت مردمی سیزدهم و حاکمیت به آذربایجانغربی یک نگاه توسعهای است که باید از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن بهره برد.
معتمدیان با تاکید بر ضرورت دعوت و جذب سرمایه گذار برای توسعه آذربایجانغربی، گفت: در طول یک سال گذشته تلاش بر آن شد تا با راه اندازی و فعال کردن مرکز خدمات سرمایه گذاری، موانع جذب سرمایه گذار در استان شناسایی و رفع شود.
وی با تشریح طرح ابتکاری یکشنبه های حمایت از تولید در استان، بخشی از این طرح را در راستای رفع موانع و جذب سرمایه گذار عنوان کرد و افزود: در هفته دولت امسال با تلاشهای صورت گرفته بیش از 25 هزار میلیارد تومان سرمایه گذار بخش خصوصی برای این استان جذب شد.
استاندار آذربایجانغربی با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت معادن استان یادآور شد: معادن یکی از پیشرانهای مهم اقتصادی استان هستند که باید از این ظرفیت مهم حداکثر بهره مندی را در توسعه استان و اشتغال زایی داشت.
وی خام فروشی را از مشکلات حوزه معادن استان عنوان کرد و ادامه داد: لازمه بهره مندی از ظرفیت معادن، انجام روان سازیهای لازم برای سرمایه گذاری در این بخش و جلوگیری از خام فروشی است.
معتمدیان با تاکید بر بهره مندی از ظرفیتهای قانونی در مسیر توسعه بهره وری از معادن، اظهار کرد: با پیگیریهای لازم و دیدارهای انجام شده در سطح ملی، اقدامات ابتدایی برای سرمایه گذاری هلدینگهای بزرگ کشوری در حوزه معادن استان آغاز شده که در همین راستا باید مسیر تحقق این امر هموار شود.
وی گام نخست در بهره وری از معادن را انجام مطالعات اکتشافی دانست و یادآور شد: در همین راستا حدود 420 میلیارد تومان برای شناسایی معادن در اراضی به وسعت 18 هزار کیلومتر مربع اعتبار اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه جذب سرمایه گذار در حوزه معادن اصول خاص خود را دارد، اضافه کرد: نوع برخورد ما با سرمایه گذار در گذشته اشکالات فراوانی داشته که هنوز هم ادامه دارد در حالیکه نمیتوان سرمایه گذار را درگیرکاغذ بازی های اداری کرد و شعار توسعه و جذب سرمایه گذار داد.
معتمدیان با بیان اینکه جذب سرمایه گذار در آذربایجانغربی رو به رشد است است، گفت: این حرکت رو به رشد برای ما قابل قبول نیست چرا که باید با تلاشهای جهادی شاهد یک جهش در این راستا باشیم.
استاندار آذربایجانغربی در رابطه با سرمایه گذاری هلدینگهای دولتی و حاکمیتی در استان افزود: به طور مثال شرکت تامین اجتماعی 2.5 میلیون نفر تحت پوشش در آذربایجانغربی دارد ولی سرمایه گذاری آنچنانی در استان نداشته است که با رایزنیهی انجام شده قرار بر آن شد تا این شرکت وارد احداث مگا پروژههای اقتصادی در این منطقه شود.
وی در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات شرکت های دانش بنیان در استان خواستار تشکیل کارگروهی برای پیگیری مشکلات این شرکت ها شد و و اظهار کرد: مشکلات این شرکتها باید به صورت تخصصی بررسی و تصمیم گیری لازم بریا حل آنها انجام شود.
معتمدیان با تاکید بر اینکه از ظرفیتهای قانونی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان بهره مند خواهیم شد، افزود: لازم است تا تشکلهای صنفی و انجمنها نیز در این راستا تقویت شوند.
استاندار آذربایجانغربی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه موضوع حمل و نقل کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانهها همواره در استان یک معضل بوده است، گفت: به سرعت باید اقدامات لازم برای بهرهمندی از خط ریلی جهت حمل و نقل کالاهای اساسی انجام شود.
وی استفاده نکردن از ظرفیت اقتصادی خط ریلی در استان را یک ضعف اساسی دانست و اظهار کرد: سالها مردم این منطقه چشم انتظار رسیدن خط ریلی به این منطقه بودند ولی کمترین استفاده اقتصادی از آن نمیشود.
وی ادامه داد: بهره مندی از ظرفیت اقتصادی خط ریلی هم ایمنی بالا و هم هزینه کمی برای استان دارد که میتواند مورد استفاده و توجه جدی در حوزه حمل و نقل استان قرار گیرد؛ بهره مند نشدن از خط ترانزیتی ریلی سبب بالا رفتن هزینه تمام شده کالا برای واحدهای تولیدی و کاهش قدرت رقابت آنان در بازارهای جهانی شده است.
استاندار آذربایجانغربی همچنین در رابطه با طرحهای احیای دریاچه ارومیه گفت: تمام تلاش بر این است تا طرحهای مهم انتقال آب به پیکره دریاچه ارومیه هر چه زودتر به اتمام برسد.
وی تاکید کرد: پس از اتمام طرحهای نیمه تمام سخت افزاری رویکرد دولت در احیای دریاچه ارومیه بیشتر نرم افزاری و در راستای اصلاح الگوی کشت خواهد بود.
در این نشست مدیران شرکتهای دانش بنیان نیز نقطه نظرات خود را در خصوص چگونگی فعالیتها، حمایت دولت و ایجاد تسهیلات برای ادامه کار و اشتغالزایی بیان کردند.