الگوی کشت طرحی که در ۱۹ مهرماه از آن رونمایی شد به تدریج در میان جامعه کشاورزی به یک زبان واحد تبدیل میشود و جایگاه مستحکمی پیدا میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کشاورزان مناطق مختلف در مصاحبه با این خبرگزاری گفته اند که در سال زراعی جدید از میزان سطح زیر کشت سبزی و صیفی جات کاسته اند و به جای آن سطح زیر کشت بیشتری به محصولات استراتژیکی نظیر گندم و ذرت اختصاص داده اند.
خرید تضمینی با قیمت مناسب و همچنین پرداخت یارانه از مشوقهایی است که دولت برای اجرای الگوی کشت در نظر گرفته است.
گزارشها از استانهای مختلف حکایت از تغییرات در آرایش کشت دارد و سید حسینی رئیس جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان میگوید در جنوب این استان که معمولا محصولات آب بر نظیر هندوانه و صیفی جات خارج از فصل کشت میشود سطح زیر کشت این محصولات کاهش یافته و حدود ۵۰۰۰ هزار هکتارر به زیر کشت محصولات اساسی افزوده خواهد شد.
منفرد رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز میگوید در سالهای گذشته بیش از ۳ هزار هکتار کشت محصولات جالیزی در این استان داشته ایم و اکنون درتلاشیم این سطح را به ۶۵۰ هکتار کاهش دهیم و ۱۶۰۰ هکتار به کشت گندم آبی به جای محصول جالیزی اضافه کنیم.
اولین گام عملیاتی در اجرای الگوی کشت هدفگذاری بر روی ۱۱ استان است که بیشترین سهم را در امنیت غذایی دارند و خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی میگوید قدم دیگر ایجاد سامانهای است که تمام دهستانها، شهرستانها و استانها بتوانند به این سامانه دسترسی داشته باشند و تغییرات سطح الگوی کشت را که برای سال آتی پیش بینی کرده اند همه را متناسب با آن درج کنند.
البته متولیان کشاورزی تحقق کامل الگوی کشت را طی بازه ۵ ساله برنامه ریزی کرده اند و ساداتی نزاد وزیر جهاد کشاورزی وعده داد در سال ۱۴۰۲ برای اولین بار یارانه الگوی کشت خواهیم داشت و الگوی کشت یک ردیف مستقل در بودجه خواهد داشت واگر عوارضی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی گرفته میشود این عوارض در ردیف یارانه الگوی کشت خواهد آمد.
بر اساس پیش بینی مسوولان جهاد کشاورزی با اجرای الگوی کشت در سال زراعی جدید میزان عملکرد محصولات اساسی ۱۱ درصد افزایش ومیزان سطح زیر کشت محصولات جالیزی ۲۰ درصد کاهش یافته و به کشت محصولات راهبردی اختصاص مییابد.