معاون پژوهش المصطفی هفته پژوهش را فرصتی برای نمایش توانمندیهای پژوهشی جامعةالمصطفی دانست و گفت: این هفته فرصتی برای آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای گسترده علمی واحدهای این نهاد است تا برای گام برداشتن در مسیر همکاری و هم افزاییهای مشترک اقدام کنیم.
وی پدید آمدن دانش را محصول کوششهای جمعی دانست و گفت : متاسفانه نهادهای علمی کشور در بخشهای مختلف با وجود عناصر کارآمد و کاردان، از خروجیهای جمعی در حد توانمندی فردی مجموعه برخوردار نیستند. این نقطه ضعف، در اکثر دستگاههای علمی و پژوهشی ما به چشم میخورد. گسترش مرزهای علم، تنها از طریق کار جمعی و سیاست گذاریهای کلان کشوری شکل خواهد گرفت.
معاون پژوهش المصطفی ادامه داد: تا مدتها تصور میشد توسعه مرزهای دانش صرفا با انتقال دانش ممکن خواهد بود، اما امروز میدانیم انتقال دانش به تنهایی نمیتواند موجب توسعه علمی شود و باید به سمت تولید دانش و بومی سازی آن پیش رویم. البته این رویکرد به معنی استفاده نکردن از تجربیات دیگر مراکز علمی جهان نیست.
حجت الاسلام عبادی با تأکید بر ضرورت ترکیب آموزش و پژوهش، اظهار داشت: برای موفقیت در عرصه پژوهشی نمیتوان چشم بر آموزش بست. با اجرای طرح تحول آموزش المصطفی و به دنبال آن تدوین طرح تحول پژوهشی، امید داریم پژوهشهای ما در راستای پاسخ به نیازهای ملل مختلف گام بردارد.
مراسم افتتاحیه ویژه برنامه های هفته پژوهش در این نهاد علمی، آموزشی و بینالمللی دیروز ۲۶ آذر آغاز شد. حمیدرضا قلیزاده مسئول دبیرخانه دائمی هفته پژوهش المصطفی در این مراسم با اشاره به برگزاری ۲۰۰ نشست علمی و ۳ برنامه ویژه هفته پژوهش، اعلام کرده بود که دبیرخانه هفته پژوهش المصطفی با تشکیل سه کمیته علمی، تبلیغات و پشتیبانی، فعالیتهای خود را آغاز کرده و برنامههای متنوعی را ویژه این هفته در نظر گرفته است .