آمریکا آثار تاریخی سرقتي از موزه هاي عراق را به این کشور بازگرداند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مقامات دولتی و قضایی نیویورک هفت مُهر متعلق به تمدن بینالنهرین و امپراتوری بابل نو را پس از گذشت ۲۰ سال از به سرقت رفتن آنها از «موزه عراق» واقع در بغداد، به این کشور بازگرداندند.
این آثار تاریخی پس از آن غارت شدند که نیروهای آمریکا در سال ۲۰۰۳ به این کشور حمله کرده بودند و فضا برای غارت آثار تاریخی و تخریب موزهها و محوطههای باستانی در ابعاد گسترده ایجاد شد.
دادگستری منهتن با همکاری بخش تحقیقاتی وزارت امنیت داخلی آمریکا این آثار تاریخی را در جریان مراسمی در ۱۴ دسامبر رونمایی کرد. این آثار تاریخی شامل چهار مٌهر استوانهای و سه مٌهر کوچک است که روی آنها نقش خدایان، انسان، حیوانات و صحنههایی از عبادت حکاکی شده است.
به گفته یکی از مقامات آمریکا، این آثار تاریخی که در بحبوحه جنگ بدست سارقان غارت شدهاند به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد تعلق دارند و نقش مهمی را در زندگی روزمره مردم آن دوران ایفا میکردند.
این مٌهرهای باستانی مدت کوتاهی پس از اینکه ربوده شدند به آمریکا منتقل شدند و در فاصله ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ بارها در مزایدههای آنلاین بین نمایشگاهها جابهجا شدهاند. در مارس ۲۰۲۱، یکی از این مٌهرها در یک حراجی آنلاین ارائه شد و ماموران دریافتند که شش مٌهر مشابه دیگر نیز در مالکیت فروشنده این مٌهر قرار دارد که هیچکدام سندی مبنی بر ورود آنها به بازار هنر پیش از سال ۲۰۰۳ نداشتهاند.
این مٌهرها از جمله ۱۵ هزار اثر تاریخی به شمار میآیند که در جریان جنگ از «موزه عراق» ربوده شده است. با اینکه برخی از این آثار به عراق تحویل داده شدهاند، اما هنوز بیش از چهار هزار مورد از آنها شناسایی نشدهاند.
«موزه عراق» در سال ۲۰۱۵، یعنی بیش از یک دهه پس از تجاوز آمریکا به خاک عراق بازگشایی شد، اما بار دیگر در سال ۲۰۱۹ به دنبال اعترضات و همهگیری کرونا تعطیل شد. این موزه پس از سه سال از ماه مارس ۲۰۲۲ به روی بازدیدکنندگان باز شده است.