مدیرکل دفتر ارتباط جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سهم پژوهش از مجموع بودجه سالانه به نیم درصد هم نمی رسد که با این رقم ناچیز نمی توان در مسیر برنامه های پژوهشی حرکت کرد.
او افزود: به طور متوسط طبق آمار از مجموع یک میلیون نفر در کشور تنها ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر پژوهشگر هستند در حالی که این رقم در کشورهای توسعه یافته هفت تا هشت هزار نفر در یک میلیون نفر جمعیت است.
مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: بودجه کم و کمبود نیروی انسانی پژوهشگر از مشکلات فراروی است و هم افزایی دستگاههای اجرایی برای تحقق اهداف یک ضرورت به شمار میرود.
سیف تشکیل دبیرخانه مشترک برای انجام مأموریتهای دانشگاهی را لازم دانست و گفت: در حال حاضر ۲۴ مأموریت استانی از سوی دانشگاههای کشور در دست انجام است و امیدواریم در استان مازندران نیز این مأموریتها با قوت پیش رود.
مدیرکل دفتر ارتباط جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در سطح ملی و وزارت کشور ۱۰ مأموریت برای دانشگاههای بزرگ کشور طراحی و تعریف شده است و امیدواریم شاهد هم افزایی و نتایج پربار باشیم.
تمام اراضی کشاورزی استان دارای شناسنامه پژوهشی
استاندار مازندران هم در این همایش یاد و خاطره شهید والامقام شهید فخری زاده را گرامی داشت و گفت: لانه ترور رژیم صهیونیستی ۱۸ سال در کمین شهید فخری زاده بود و سرانجام این دانشمند هستهای را شهید کردند.
حسینی پور با اشاره به نقش پژوهش در حوزه کشاورزی گفت: پژوهش فرزندان مازندران توانست هندیها را متقاعد به خرید کیوی استان کند و این نشان میدهد پژوهش در مسائل کشاورزی نیز سهم اول و برجسته ای دارد.
او گفت: امروز تمام اراضی کشاورزی استان دارای شناسنامه پژوهشی هستند و خریداران مرکبات با مختلف تولیدی محصولات آشنا میشوند.
استاندار مازندران یادآور شد: مازندران به عنوان یکی از استانهای مهم و استراتژیک کشور به شمار میرود و باید حداکثر بهره را از جغرافیا و طبیعت استان ببریم و در این راستا پژوهش نقش مهم و ویژه ای دارد.