رئیس کمیسیون کشاورزی، گفت: همه بانکها به غیر از بانک کشاورزی تعهد و تکلیف قانونی دارند تا حداقل ۱۵ درصد از منابع در اختیار خود را در زمینه کشاورزی اختصاص دهند که متأسفانه بر اساس گزارشهای دریافتی اخیر برخی از بانکها به تکالیف قانونی خود عمل نکردهاند که به دستگاه قضایی برای پاسخگویی به این ترک فعل معرفی شدهاند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مراسم با بیان اینکه نگاه مجلس به بانکها در حوزه تقنینی و نظارتی معطوف شده است، مطرح کرد: در راستای تحقق اهداف بخش کشاورزی و دامپروری باید فضاسازی کنیم که موضوعات مربوط به تامین مالی پروژهها یکی از بخشهای اولویتدار و مهم این فرآیند محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی به عنوان محرک توسعه در کشور معرفی میشود، ادامه داد: جذب سرمایه مالی و تامین اعتبارات مورد نیاز پروژهها بایستی در یک فرآیند مناسب برای متقاضیان فراهم بشود تا با تحقق آن امکان توسعه هدفمند در تولید و توسعه فعالیتهای مرتبط نیز ایجاد شود.
نماینده داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی اصلاح نظام بانکی را یکی از وظایف قانونی و اصلی نمایندگان خانه ملت دانست و در این باره گفت: مجلس یازدهم بنابر سیاستهای این دوره در راستای حمایت از تولید و توسعه اقتصادی در گام نخست در زمینه اصلاح قانون بانک مرکزی و در گامهای بعدی با پیگیریهای نظارتی که در زمینه تعهد بانکها نسبت به تکالیف قانونی داشته است تلاش دارد تا بتواند در عرصه مدیریتی نسبت به حل مشکلات جاری کشور که بخش مهمی از آن در حوزه بانکی بوده نیز اهتمام جدی داشته باشد.
عسکری اضافه کرد: تمامی بانکها به غیر از بانک کشاورزی تعهد و تکلیف قانونی دارند تا حداقل ۱۵ درصد از منابع در اختیار خود را در زمینه کشاورزی اختصاص دهند که متأسفانه بر اساس گزارشهای دریافتی اخیر برخی از بانکها به تکالیف قانونی خود عمل نکردهاند که به دستگاه قضایی جهت پاسخگویی به این ترک فعل معرفی شدهاند.
وی گفت: به دلیل رعایت نکردن پارهای از مباحث و مسائل در بخش کشاورزی هزینههای سنگینی هم بر حوزه بیمهای و هم بر حوزه بهداشت و درمان و وزارت بهداشت تحمیل میشودکه همه اینها ناشی از عدم برنامهریزی درست در بحث مربوط به تولید غذای سالم و با کیفیت است.
این نماینده مجلس یکی از مصوبات مجلس در این راستا را تشکیل شورای قیمتگذاری برای اولین بار در کشور عنوان کرد و با اشاره به بسترسازی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی و بیمهای گفت: ما در بخش کشاورزی تقریباً ۴ میلیون بهرهبردار داریم که بزرگترین بخش خصوصی کشور هست.
عسکری افزود: بخش کشاورزی بیش از سه برابر صنعت بازدهی دارد که میتوان با حداقل امکانات فضای لازم جهت ایجاداشتغال و تولید را ایجاد کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که در بخش کشاورزی چالشهایی را داریم، اظهار داشت: در بخش کشاورزی به دلیل بالا بودن ریسک، آسیبهای خاص خود را دارد به عنوان مثال یک تنش مثل سرما یا گرما یا تگرگ یا مثلاً سیل اولین خسارتی که وارد میشود به بخش کشاورزی است.
عسکری افزود: در حال حاضر در استان فارس بزرگترین انجیرستان ارگانیک و دیم دنیا و بزرگترین گلستان گل محمدی دیم و ارگانیک دنیا قرار دارد.
عضو مجمع نمایندگان فارس در ادامه پایلوت قراردادن استان فارس در صادرات محصولات کشاورزی از طریق هوایی را با توجه به نزدیکی این استان به کشورهای حوزه خلیج فارس عنوان کرد و خواستار نگاه ویژه به استان فارس در بحث صنایع تبدیلی و تکمیلی شد.
عسکری در پایان از دستگاه قضایی خواستار ورود برای راهاندازی واحدهای تولیدی راکد و نیمهراکد در استان فارس شد و خاطرنشان کرد: از دستگاه قضایی انتظار داریم در تداوم نگاه و اقدام مثبتی که در سالیان اخیر به رونق اقتصادی و حل مشکلات جامعه تولیدکننده دارند در این رابطه گرهگشایی لازم را داشته باشند.