معاون پژوهشی جامعةالمصطفی العالمیه گفت: اگر به دنبال توسعه و گسترش علم و دانش هستیم، باید کار و خرد جمعی را سرلوحه فعالیتهای علمی و پژوهشی قرار دهیم، چرا که با این شیوه علم تولید و رشد پیدا میکند.
وی ادامه داد: این هفته فرصتی برای آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای گسترده علمی واحدهای جامعةالمصطفی است تا برای گام برداشتن در مسیر همکاری و هم افزاییهای مشترک اقدام کنیم.
استاد جامعةالمصطفی العالمیه، پدید آمدن دانش را محصول کوششهای جمعی دانست و تصریح کرد: متاسفانه نهادهای علمی کشور در بخشهای مختلف با وجود عناصر کارآمد و کاردان، از خروجیهای جمعی در حد توانمندی فردی مجموعه برخوردار نیستند. این نقطه ضعف، در اکثر دستگاههای علمی و پژوهشی کشور به چشم میخورد. گسترش مرزهای علم، تنها از طریق کار جمعی و سیاست گذاریهای کلان کشوری شکل خواهد گرفت.
معاون پژوهشی المصطفی اظهار داشت: تا مدتها تصور میشد توسعه مرزهای دانش صرفا با انتقال دانش ممکن خواهد بود، اما امروز میدانیم انتقال دانش به تنهایی نمیتواند موجب توسعه علمی شود و باید به سمت تولید دانش و بومیسازی آن پیش رویم. البته این رویکرد به معنی استفاده نکردن از تجربیات دیگر مراکز علمی جهان نیست، اما نکته حائز اهمیت آنست که نباید همیشه شاگرد بود و فقط از منابع علمی دیگران استفاده کرد.
عبادی با تاکید بر ضرورت ترکیب آموزش و پژوهش، گفت: برای موفقیت درعرصه پژوهشی نمیتوان چشم بر آموزش بست. با اجرای طرح تحول آموزش المصطفی و به دنبال آن تدوین طرح تحول پژوهشی، امید داریم پژوهشهای ما در راستای پاسخ به نیازهای ملل مختلف گام بردارد.
وی افزود: طبق برنامه تحولی المصطفی، مسألهمحوری و حل مسائل از نکات حائز اهمیت در مجموعه جامعةالمصطفی العالمیه است.