همزمان با روز شهدای بحرین به مناسبت ۱۷ دسامبر روز بزرگداشت شهدای بحرین، نشستی در لندن با حضورفعالان مدنی بحرینی و انگلیسی برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، از لندن، همزمان با روز شهدای بحرین به مناسبت ۱۷ دسامبر روز بزرگداشت شهدای بحرین، نشستی در لندن با حضورفعالان مدنی بحرینی و انگلیسی برگزار شد.
خانم جوزی ثام (Josie Thum)، پژوهشگر ارشد در موسسه بحرینی برای حقوق و دموکراسی (Bahrain Institute for Rights and Democracy): گفت" اقدامات رژیم آل خلیفه را نقض مستمر و نظاممند قوانین مربوط به حقوق بشراست به همین علت، این رژیم منفور در جامعه جهانی است. رژیم آل خلیفه همه مقررات ناظر بر حقوق بشر را نقض میکند، اما همین رژیم محبوب شماری از دولتهای غربی، از جمله دولت بریتانیاست. برای دولتهای حامی رژیم بحرین، حقوق بشر اولویت ندارد بلکه فقط منافع مادی و بازرگانی مهم است.
فرانک گلی (Frank Gelli)، کشیش انگلیسی شرکت کننده در این نشست میگوید، قتل، زندانی و شکنجه کردن مخالفان سیاسی، ویران کردن خانههای مخالفان و سلب حق شهروندی انان، فقط بخشی از اقدامات رژیم دیکتاتور حاکم بر بحرین است.
وی با بیان اینکه رژیم آل خلیفه، نماینده اکثریت مردم بحرین و به فکر دموکراسی نیست میافزاید: اکثر مردم بحرین، با رژیم آل خلیفه مخالفند، زیرا این رژیم، مرتکب جنایات فراوان شده است.
فعالان بحرینی میگویند رژیم آل خلیفه که دهه هاست بدون انتخابات آزاد بر سر کار است به تازگی با برگزاری انتخابات غیر آزاد و غیر دموکراتیک تلاش کرده است برای خود مشروعیت دست و پا کند در حالی که دموکراسی خواهان و عدالت طلبان را یا به زندان افکنده یا با سلب تابعیت ، آنان را از زادگاهشان اخراج کرده است که شمار این افراد هم اکنون به حدود ششصد نفر رسیده است.
دکتر شهابی مدیر اندیشکده ابرار در لندن در این باره میگوید: ۱۷ دسامبر روز شهدای بحرین است و به همین مناسبت ازادی خواهان و عدالت طلبان که از شرایط بحرین اگاهند در نقاط مختلف جهان ضمن گرامیداشت یاد شهدای بحرین به افشاگری درباره جنایات رژیم سرکوبگر ال خلیفه میپردازند.
پیشتر پاتریک دوهرتی سیاستمدار ایرلندی در حمایت از مردم بحرین و انتقاد از دولتهای غربی حامی رژیم بحرین گفته بود: دولت انگلیس تلاش میکند تا به عنوان قهرمان دموکراسی وانمود شود، اما در دیگر کشورها، دموکراسی را سرکوب میکند و این فریبکاری باید افشا شود.
به گفته فعالان مدنی کشور کوچک بحرین دارای بیشترین زندانیان سیاسی به نسبت جمعیت در جهان است طوریکه رژیم آل خلیفه در ۱۰ سال اخیر حدود ۲۰ هزار نفر از ازادیخواهان و عدالت طلبان با به زندان افکند.
اظهارات:
۱ – جوزی ثام: پژوهشگر ارشد در موسسه بحرینی برای حقوق و دموکراسی
۲ – فرانک گلی: کشیش
۳ – سعید الشهابی: مدیراندیشکده ابرار در لندن