معاون وزیر ارتباطات گفت: قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از شرطهای شفافیت و پیشبینیپذیری اقتصاد است که رکن اصلی اجرای این قانون مشارکت همه دستگاهها و مردم است.
بر پایه این گزارش ، «رضا باقری اصل» روز شنبه در همایش تبیین نظام یکپارچه و فراگیر پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان اظهار داشت: یکی از مهمترین قوانینی که در سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان بود که سازمان مالیاتی کشور این قانون را در دولت سیزدهم اجرایی کرد. این سامانه یکی از مهمترین سامانههای کشور است که امنیت و مشارکت ذی نفعان در آن مهم است.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای پیش بینی پذیر کردن اقتصاد قانون پایانههای فروشگاهی لازم است، ولی کافی نیست گفت: همه باید کمک کنیم تا سازمان مالیاتی با عدالت مالیاتی و هوشمندسازی مالیاتی به اقتصاد کمک کند.
وی ادامه داد: قانون مدیریت داده در کشور تصویب شده است که در آن تکالیفی برای دستگاهها در نظر گرفته شده است و کمیتهای ذیل آن در نظر گرفته شده تا به تکمیل دادهها بپردازد.
معاون وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: همچنین مرکز تبادل اطلاعات یک نقطه تمرکز است که بیش از ۳۰۰ دستگاه، روزانه ۵۰ میلیون تراکنش در آن ثبت میکنند.
باقری اصل تاکید به اهمیت داده محوری پرداخت و گفت: حکمرانی داده و هوشمندسازی دادهها در نظامهای اطلاعاتی مهم است در حالی که در حوزه دادههای اطلاعاتی کم کاری کردهایم.
وی: اکثر سامانهها با خلا دادهها روبرو هستند که با مدیریت داده امیدواریم بتوانیم یاری گر دستگاهها در هوشمندسازی باشیم.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه رویکرد قانون گذار ایجاد پنجره واحد خدمات رسانی است گفت: سامانه مودیان در کنار سایر سامانهها در جهت هوشمندسازی و پنجره واحد خدمات است که دولت موظف به تکمیل دادهها است.
وی گفت: سازمان مالیاتی اولین سازمانی بودی که وارد پنجره هوشمند خدمات دولت شد که اگر تکمیل دادهها صورت میگرفت اکنون ماده ۱۰۰ قانون و اظهارنامه برآوردی را میتوانستیم اجرا کنیم.
معاون وزیر ارتباطات با بیلن اینکه دستگاهها و شرکتها خلاهای اتصال به دادههای هوشمند را برطرف کنند گفت: همه دستگاهها باید وارد پنجره شود ضمن اینکه در قانون هفتم توسعه نیز بر هوشمندسازی تاکید میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: اعتماد مردم برای دریافت خدمات محقق میشود.