رئیس دانشگاه گیلان از راه اندازی نخستین نرم افزار ارزیابی ویژگیهای ظاهری و استاندارد برنج به همت ۲ محقق گیلانی خبر داد.
وی افزود : نخستین سامانه نرم افزاری ارزیابی ویژگیهای ظاهری و استاندارد برنج با امضای تفاهمنامهای بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت جهادکشاورزی طراحی و ساخته شد.
وی با بیان اینکه این سامانه میتواند در اتحادیههای شالیکوبی، همه آزمایشگاههای همکار استاندارد و تحقیقاتی که بر روی برنج کار میکنند و حتی در گمرکات مورد استفاده قرار گیرد، گفت: این دستگاه با قرارداد معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان و موسسه تحقیقات برنج کشور در این دانشگاه ساخته و برای بررسی ارقام برنج تولیدی به موسسه تحقیقات برنج کشور فروخته شد.
دکتر سید حسین پیمان یکی از سازندگان این نرم افزار از دقت و سرعت این سامانه برای دسته بندی و درجه بندی برنجهای تولید
وی گفت: این سامانه در اسفند سال ۹۸ در مرکز مالکیت فکری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با عنوان سامانه اندازه گیری خصوصیات ظاهری و کیفی برنج با استفاده از تکنیکهای ماشین بینایی با شماره ۱۰۰۵۹۷ به ثبت رسید.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار ، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی ، علی کاظمی ، صدری ، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود.
بیشترین رقمهای کشت شده برنج در گیلان ، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که بیش از ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.