شبکه تلویزیونی العالم در گزارشی از اقبال ضعیف تونسیها به انتخابات پارلمانی این کشور خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، انتخابات پارلمانی تونس با رای گیری از اتباع این کشور در خارج آغاز شد و سه روز نیز ادامه خواهد داشت.
بر اساس قانون جدید انتخابات که مبتنی بر اشخاص و نه احزاب است، از میزان مشارکت احزاب کاسته شده است. از این رو، اشخاصی در انتخابات شرکت کرده اند که شناخته شده و عضو احزاب نیستند.
با وجود اینکه بیشتر حوزههای انتخابی فاقد نامزد هستند، و نیز با توجه به پیش بینیها درباره مشارکت ضعیف و بی توجهی تونسی ها، رای گیری از تونسیها در خارج آغاز شد و سه روز نیز ادامه خواهد یافت.
در برخی حوزههای انتخاباتی در ده کشور که شامل بیش از یک میلیون و هفتصد هزار تونسی است، از جمله در هفت حوزه یعنی برخی حوزههای فرانسه، آلمان، استرالیا، آفریقا، انگلیس، و آمریکا نامزدی وجود ندارد. همچنین برای سه حوزه یعنی دو حوزه در فرانسه و یک حوزه در ایتالیا نیز فقط یک نفر نامزد شده که پیروزی آنها نیز قطعی است.
در حالی که روز شنبه رای گیری در داخل تونس آغاز خواهد شد که بیشتر احزاب سیاسی و در صدر آنها حزب النهضه انتخابات را تحریم کرده اند. این حزب بزرگترین حزب در پارلمان تونس طی ده سال گذشته بود. این حزب اعلام کرد آنچه قیس سعید انجام میدهد کودتا علیه قانون اساسی و انقلاب است.
بلقاسم حسن، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش النهضه گفت: او اکنون در این آرزوست که احزاب تونسی به این انتخابات اقبال نشان دهند، انتخاباتی که پیشاپیش تحریم و در آن تقلب شده است.
خبرنگار العالم گفت: اتحادیه کل اصناف تونس طی روزهای اخیر تندترین موضع را در باره طرح سیاسی سعید داشت و اعلام کرد که انتخابات آینده فاقد هر گونه فایده و خاصیتی است و برآیند قانون اساسی است که مورد توافق و اجماع نظر نبود. افزون بر این، برخیها نگرانیهایی را درباره مشکل مشارکت اندک زنان در انتخابات و تشکیل پارلمانی بدون حضور زنان اظهارنگرانی کردند حال آنکه در فهرستهای انتخاباتی قبلی، فهرستها به طور یکسان بین زنان و مردان تقسیم شده بود.
احمد نجیب الشابی رئیس جبهه نجات ملی گفت: امشب ساعات سکوت انتخاباتی است و ما برای آخرین بار خواهان پیوستن آن دسته از افرادی به مردم تونس هستیم که درباره مشارکت در انتخابات در تردید هستند.
در این انتخابات ۱۰۵۸ نفر نامزد شده اند که بیشتر آنها نیز از نظر افکار عمومی تونسیها افراد شناخته شده نیستند. نامزدها برای به دست آوردن ۱۶۱ کرسی پارلمان جدید با یکدیگر رقابت میکنند. ژوئیه سال گذشته رئیس جمهور تونس پارلمان قبلی را به حال تعلیق درآورد و در نهایت نیز آن را منحل کرد. از این اقدام سعید در جهت تثبیت فساد در کشور توصیف شد. به موجب قانون اساسی جدیدی که رئیس جمهور آن را امضا کرد، پارلمان آینده اختیارات اندکی در مقایسه با پارلمان قبلی خواهد داشت. در همین حال، بحران اقتصادی و معیشتی در کشور حاکم است. بیستم مارس آینده پس از برگزاری دور دوم انتخابات طی ماههای فوریه و مارس ترکیب نهایی پارلمان اعلام خواهد شد.