توقف مصرف کربوهیدرات و افزایش مصرف چربی و پروتئین یکی از انواع رژیمهاست؛ مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد این رژیم غذایی در کوتاه مدت برای افراد دیابتی مفید است.
دکتر کامیلا دالبی هانسن از دانشگاه جنوب دانمارک و همکارانش برای بررسی دقیق این موضوع یک کارآزمایی تصادفی سازی شده شش ماهه با یک پیگیری سه ماهه را پیگیری کردند. هدف اصلی این مطالعات، بررسی تأثیر رژیم غذایی LCHF بر دیابت و کبد چرب غیرالکلی بود.
محققان دریافتند؛ شرکت کنندگان در رژیم غذایی LCHF نسبت به افرادی که رژیمهای غذایی دیگر داشتند، بهبود بیشتری در هموگلوبین A۱c نشان داده و وزن بیشتری از دست دادند.
میانگین تفاوت وزن در این افراد دارای تغییری حدود ۳ کیلو و ۸۰۰ گرم بوده و در بازه زمانی شش ماهه، هر دو گروه کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا و تری گلیسیرید کمتری داشتند.
در گزارش نهایی این مطالعات عنوان شده است: تأثیر رژیم غذایی در بهبود شرایط حال بیماران فوق، کوتاه مدت بوده و بهبودها سه ماه پس از پایان مداخله حفظ نشد، که این موضوع نشان دهنده نیاز به تغییر طولانی مدت رژیم غذایی برای تأثیرگذاری بر مزایای سلامت معنادار است.
شرح کامل این پژوهش ۱۳ دسامبر برابر با ۲۲ آذر در آخرین شماره مجله تخصصی Annals of Internal Medicine به صورت برخط (آنلاین) منتشر شده است.